Ο Ταγίπ Ερντογάν, είχε το μεσημέρι της Δευτέρας, νέα τηλεφωνική συνομιλία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, με βασικό θέμα συζήτησης, τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις συνπέπειές του.

Όπως αναφέρει η Άγκυρα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Ερντογάν τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη να γίνουν βήματα προς την αποκατάσταση της ειρήνης, τα οποία θα ελαχιστοποιήσουν τις αρνητικές επιπτώσεις του πολέμου και θα οικοδομήσουν την εμπιστοσύνη.

Ο Τούρκος πρόεδρος, δήλωσε την ετοιμότητα της Άγκυρας, να φιλοξενήσει κοινή συνάντηση με τη Ρωσία, την Ουκρανία και τα Ηνωμένα Έθνη στην Κωνσταντινούπολη και τη διάθεσή της χώρας του να παίξει ρόλο παρατηρητή, σε περίπτωση που επιτευχθεί ειρηνευτική συμφωνία.

Ο Ερντογάν, επισήμανε ακόμη, ότι οι επιθέσεις της οργάνωσης PKK/YPG κατά της Τουρκίας και των Σύρων πολιτών συνεχίζονται στη Συρία. Ο ίδιος, δήλωσε, ότι δεν μπορεί να δημιουργηθεί μια ζώνη ελεύθερη από την τρομοκρατία σε βάθος 30 χιλιομέτρων από τα τουρκικά σύνορα, όπως είχε συμφωνηθεί τον Οκτώβριο του 2019, και ότι είναι επιτακτική ανάγκη να διασφαλιστούν αυτές οι περιοχές, προαναγγέλοντας ουσιαστικά νέα επιχείρηση της χώρας του στην περιοχή.