Καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ο 36χρονος που με την μαρτυρία του άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τον Δημήτρη Λιγνάδη τον οποίο καταγγέλλει ότι τον βίασε το 2005 έκανε λόγο για ένα «σκηνικό καλοστημένης παγίδας».

Ο μάρτυρας την ώρα που περιέγραφε το βράδυ που, όπως λέει, υπέστη άγρια σεξουαλική κακοποίηση παρουσία ενός ακόμη νεαρού αγοριού, ξέσπασε σε λυγμούς.

«Ήταν σαν να μας σκηνοθετούσε διαρκώς» είπε αναφερόμενος στον κατηγορούμενο και ανακαλώντας στη μνήμη του τα συναισθήματα που βίωσε κατέθεσε πως ήταν σοκαρισμένος και είχε παραλύσει με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φύγει από το διαμέρισμα του σκηνοθέτη.

«Θυμάμαι τον πόνο, το φόβο, πώς θα πάω στην οικογένειά μου, τι να τους πω τι μου συνέβη; Δέκα πέντε χρόνια δεν μπορούσα να τους το πω… Ένιωθα εξευτελισμένος, αδικημένος, αν έχω κάνει εγώ λάθος; Τι ζήτησα; Μόνο έναν μονόλογο ήθελα να διαβάσω…», είπε ξεσπώντας σε κλάματα.

Η γνωριμία του με τον κατηγορούμενο, κατέθεσε ο μάρτυρας, έγινε μέσω της θείας του που γνώριζε ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός. Στην πρώτη συνάντηση τους του έδωσε ένα μονόλογο και στην δεύτερη , όπως υποστήριξε, πήγε στο σπίτι του για να του τον διαβάσει. Εκείνος, σύμφωνα με τον μάρτυρα, τον υποδέχτηκε φορώντας μόνο μια πετσέτα. «Σοκαρίστηκα, φαντάστηκα ότι θα έλεγε: «πάω να ντυθώ» δεν φαντάστηκα ότι θα έμενε με την πετσέτα στον καναπέ. Ο κατηγορούμενος είναι σχεδόν συνομήλικος με τους γονείς μου. Στα μάτια μου ήταν ένας δάσκαλος. Δεν υπήρχε τίποτα το ερωτικό, δεν είχα αντιληφθεί ότι είναι ομοφυλόφιλος, πίστευα ότι βρισκόμουν στο σπίτι ενός καθηγητή για να με βοηθήσει» κατέθεσε. «Ήταν φιλικός μου είπε ότι έχει γενέθλια και αντιλήφθηκα ότι είχε διαφορετική συμπεριφορά, ήταν επιθετικός» είπε και συμπλήρωσε ότι δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων που δεν καταλάβαινε στο πλαίσιο του μονολόγου. «Μου έλεγε: «καταλαβαίνεις τι έκανε στα τσοντάδικα»; Εγώ δεν ήξερα καν τη λέξη. «Στοματικό έρωτα δεν έχεις κάνει;» με ρωτούσε, εγώ είχα σχέση μόνο με δύο κοπέλες. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι χρειάζονταν τέτοιες ερωτήσεις για έναν μονόλογο. Αμήχανα πήγαινα να απαντήσω και μου έλεγε «με το γυμνό έχεις θέμα;» είπε και περιέγραψε ότι ο κατηγορούμενος του ζήτησε να κατεβάσει στο παντελόνι του. «Μου ζήτησε για να αποδείξω ότι είμαι διατεθειμένος να είμαι στο χώρο να του δείξω τα οπίσθιά μου. Παρουσία του άλλου παιδιού. Ήταν πάρα πολύ αμήχανο. «Σου είναι τόσο δύσκολο;», με ρώτησε. Σηκώθηκα, κατέβασα το παντελόνι, έδειξα τα οπίσθιά μου, το ανέβασα και ξανακάθισα. Με την άκρη του ματιού μου κατάλαβα ότι χαϊδεύει τα γενετικά του όργανα. Μετά με ρωτούσε για τις κοπέλες μου, αν έχω κάνει στοματικό, υπήρχε ένας εκφοβισμός.». Ο μάρτυρας εξήγησε πως ήταν 19 ετών φοβήθηκε.

Πρόεδρος: Δεν μπορούσατε να φύγετε;

Μάρτυρας: Δεν μπορούσα να φύγω. Πώς μπορούσε να υπάρχει μια τόσο ακραία συμπεριφορά στο βλέμμα… Δεν μπορούσα να θυμηθώ αν το άλλο παιδί είχε κλειδώσει την πόρτα. Είχα σοκαριστεί, είχα παραλύσει…

Πρόεδρος: Είπατε «θέλω να φύγω, δεν αισθάνομαι βολικά»;

Μάρτυρας: Είχα κοκκινίσει, ένιωθα φόβο, αδυναμία, το έβλεπε όλο αυτό.

Όσο αυτός άγγιζε τα γεννητικά του όργανα είπε στο παιδί να αυνανιστεί.

«Αυτό γίνεται στα τσοντάδικα» μου είπε.

«Ήταν ό,τι πιο φριχτό έχω ζήσει, ο μεγαλύτερος πόνος»

Ο 36χρονος στη συνέχεια ανέφερε πως υποχρεώθηκε από τον κατηγορούμενο σε στοματικό έρωτα. «Μου έλεγε ότι «αν δεν είσαι ανοιχτόμυαλος, δεν θα μπορέσεις να ασχοληθείς με το χώρο»…

Μου ζήτησε αν μπορώ να κάνω στοματικό έρωτα στο αγόρι που ήταν δίπλα μου. Δεν τους κοιτούσα, είχα κατεβασμένο το κεφάλι, με την άκρη του ματιού μου έβλεπα ότι αυνανίζονταν…

Υπήρχε μία ένταση στο σώμα και στη φωνή του, ήταν σαν να είχε θυμό.

Απλά έσκυψα στο παιδί και για δευτερόλεπτα έκανα αυτό, πιστεύοντας ότι όλο αυτό θα τελειώσει. Έγινε. Εκνευρίστηκε από την αδεξιότητά μου. Μου ζήτησε να κάνω το ίδιο και σε αυτόν, άρχισε ξανά να μου λέει τα ίδια. Σκέφτηκα πόσες δοκιμασίες για έναν μονόλογο. Για ένα – δύο δευτερόλεπτα έσκυψα και σε αυτόν.

Σηκώθηκε, άφησε την πετσέτα του και έφυγε γυμνός προς τα μέσα.

Το παιδί ήταν και αυτό αμήχανο. Κάποια στιγμή μας φώναξε μέσα. Μπήκαμε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο και οι δύο μέσα» περιέγραψε και ξέσπασε σε κλάματα όταν μίλησε για την στιγμή που, όπως καταγγέλλει, βιάστηκε από τον προφυλακισμένο σκηνοθέτη..

«Ήταν σαν να μας σκηνοθετούσε διαρκώς, μας είπε πού να σταθούμε. Μου λέει «κατέβασε το παντελόνι σου», το έκανα ελάχιστα. Με έσπρωξε στο κρεβάτι. Δίπλα ήταν μία μεταλλική ράβδος. Με έσπρωξε στο κρεβάτι, πήρε τη μεταλλική ράβδο και την ακούμπησε στο σώμα μου. Άρχισα να λέω «σταμάτα, σταμάτα». Είχα πέσει στα τέσσερα στο κρεβάτι, το παντελόνι ήταν λίγο κατεβασμένο. Κατάλαβα ότι αυτό είναι ότι πρέπει να φύγω από εκεί. Με ακουμπούσε και προσπάθησε να διεισδύσει τη ράβδο στο σώμα μου. Έλεγα «σταμάτα πονάω», φώναζε δυνατά «χαλάρωσε, ηρέμησε».

Κλαίγοντας με λυγμούς και ζητώντας συγγνώμη από το δικαστήριο, ο μάρτυρας αναφέρθηκε στη φρίκη που βίωσε από τη σεξουαλική κακοποίηση.

«Ήταν ό,τι πιο φριχτό έχω ζήσει, ο μεγαλύτερος πόνος. Δεν ήταν ερωτικό βοήθημα, ήταν μεταλλική ράβδος, δεν ξέρω πόσο κράτησε…» είπε και πρόσθεσε ότι την ώρα που πήγε στο σαλόνι για να μαζέψει τα πράγματα του και να φύγει υποχρεώθηκε και πάλι να έρθει σε στενή επαφή με τον νεαρό άνδρα που βρισκόταν στο διαμέρισμα του Δημήτρη Λιγνάδη.

Πρόεδρος: Εσείς δεν μας είπατε ότι θέλατε να φύγετε;

Μάρτυρας: Ήταν ένα ασφυκτικό πλαίσιο, δεν ήξερα εάν η μεταλλική ράβδος χρησιμοποιηθεί εναντίον μου, δεν ήξερα εάν έφευγα αν θα με ακολουθούσε, τι θα έκανε. Ήθελα όλο αυτό να σβήσει… Τότε μας είπε «φύγετε, έχω πρωινό ξύπνημα» και να διαβάζω τον μονόλογο.

Ο μάρτυρας υποστήριξε πως μετά κάθισε σε ένα παγκάκι μαζί με τον νεαρό άνδρα, ο οποίος ήταν λίγο μεγαλύτερός του και σπούδαζε στο «Εθνικό».

«Ένιωθα πόνο, έτρεμα ήμουν έτοιμος να κλάψω. Το παιδί μου είπε πάμε να μιλήσουμε «δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα από όσα λέει ο ρόλος» μου είπε» ανέφερε και πρόσθεσε ότι δεν είχε ποτέ ξανά επαφές με τον κατηγορούμενο τον οποίο συνάντησε και πάλι τυχαία μεταξύ 2007-2010, όταν εργαζόταν σε ένα καφέ στο Γκάζι όπου πήγαινε ως τακτικός πελάτης χωρίς, ωστόσο, να συζητήσουν.

«Ο συνήγορος του κατηγορούμενου μας βιάζει κάθε μέρα»

Οι τόνοι ανέβηκαν έξω από τη δικαστική αίθουσα όταν ήρθαν σε λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του συνηγόρου υπεράσπισης Αλέξη Κούγια με άτομα που παρακολουθούσαν τη δίκη.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής ο μάρτυρας αναφέρθηκε στην υπεράσπιση του κατηγορούμενου και έστρεψε τα βέλη του στον Αλέξη Κούγια λέγοντας: «Ο συνήγορος του κατηγορούμενου μας βιάζει κάθε μέρα, μας λέει λ@@ρες και αλλαξοκ@@δες. Χιλιάδες παιδιά στο γυμνάσιο και το Λύκειο που είναι ομοφυλόφιλοι τα ακούνε αυτά. Ο κος Κούγιας όταν ξεκίνησε η δίκη είπε ότι θα γίνει μια δίκαιη δίκη, κι εμείς αυτό θέλουμε μια δίκαιη δίκη. Ο δικηγόρος του βιαστή μου βγαίνει στα κανάλια και μίλα για λ@@ρες και αλλαξοκ@@δες. Στη χώρα που ο Γιακουμάκης αυτοκτόνησε από το μπούλινγκ.»

Ο μάρτυρας δήλωσε αδυναμία να συνεχίσει την κατάθεση του με αποτέλεσμα η εξέταση του να διακοπεί για την ερχόμενη Παρασκευή.