Συνάντηση και συνεργασία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Γεωργαντά  με την κ. Υπουργό Γεωργικών Προϊόντων και Εμπορίου της Μαλαισίας, Zuraida Kamaruddin, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΥΠΑΑΤ.

Στη συνάντηση εργασίας των δύο υπουργών, η οποία διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, ανταλλάχθηκαν απόψεις για το εμπόριο και την απασχόληση στον αγροδιατροφικό κλάδο ανάμεσα στις δύο χώρες. Επίσης, συζητήθηκαν οι δυνατότητες περαιτέρω διεύρυνσης και ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών, ειδικότερα στις εξαγωγές ελληνικών αγροτικών προϊόντων, το θέμα εργατών γης, καθώς και εναλλακτικής τροφοδοσίας της ελληνικής αγοράς με ζωοτροφές και αγροτικά εφόδια.

Να σημειωθεί πως υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την αγορά φοινικελαίου δεδομένου ότι η Μαλαισία είναι η μεγαλύτερη παραγωγός χώρα στον κόσμο.

Συμφωνήθηκε ανάμεσα στις δύο αντιπροσωπείες η συστηματική επικοινωνία και ανταλλαγή επιπλέον στοιχείων και πληροφοριών, ώστε να υπάρξει η αναγκαία εκμετάλλευση των ευκαιριών που αναδείχθηκαν για την ανάπτυξη και προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας και Μαλαισίας στον αγροδιατροφικό κλάδο.