Ενώπιον του τουρκικού κοινοβουλίου, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, επανέλαβε σήμερα την απειλή για διεξαγωγή στρατιωτικής επιχείρησης κατά δύο περιοχών στη βόρεια Συρία, με στόχο Κούρδους μαχητές, τους οποίους χαρακτηρίζει τρομοκράτες.

“Θα περάσουμε σε ένα νέο στάδιο στην εγκαθίδρυση ζώνης ασφαλείας πλάτους 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των νότιων συνόρων μας. Θα καθαρίσουμε την Τελ Ριφάτ και την Μάνμπιτζ, δυτικά του Ευφράτη”, τόνισε, απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματός του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ενώ δεσμεύτηκε ότι η προγραμματιζόμενη στρατιωτική επιχείρηση θα προχωρήσει “βήμα προς βήμα σε άλλες περιοχές” της βόρειας Συρίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος, απειλεί εδώ και μία εβδομάδα να εξαπολύσει επιχείρηση κατά των Κούρδων μαχητών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από την Άγκυρα και τους δυτικούς συμμάχους της.

Ο Ερντογάν, έχει ακόμη στόχο τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), οι οποίες είναι συμμαχικές του PKK, αλλά υποστηρίχθηκαν από τις ΗΠΑ και τον συνασπισμό της Δύσης κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

“Ποιος θα υποστηρίξει αυτές τις νόμιμες επιχειρήσεις ασφαλείας που διεξάγει η Τουρκία και ποιος θα προσπαθήσει να αντιταχθεί σε αυτές, θα το δούμε”, πρόσθεσε ο Ερντογάν.