Συγκλονίζουν τα λόγια της τραγικής μητέρας του 55χρονου οδηγού της κάβας, που βρήκε ακαριαίο θάνατο σε τροχαίο στην Καβάλα: «Ο γιος μου είναι δύο μέτρα παλικάρι. Σήμερα σηκώθηκε, σήμερα πήγε στη δουλειά και λέει ”Φεύγω μανούλα”».

Οι κάτοικοι στον Γαληψό Καβάλας, είναι σοκαρισμένοι από το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίτερα στον κεντρικό δρόμο του χωριού, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τρία άτομα.

Ένα αυτοκίνητο έχει καρφωθεί σ’ ένα φορτηγό κάβας κι έχει συμπαρασύρει ό,τι βρίσκεται τριγύρω. Ο 55χρονος οδηγός του φορτηγού κατέληξε αμέσως. Το αυτοκίνητο έπεσε με ταχύτητα επάνω του την ώρα που ξεφόρτωνε το εμπόρευμα στο καφενείο.

Η μητέρα του 55χρονου οδηγού του φορτηγού, μίλησε στο Mega. Ο γιος της έφυγε το πρωί για τη δουλειά αλλά δεν επέστρεψε ποτέ πίσω.

«Ο γιος μου είναι καλέ, ο γιος μου είναι, δύο μέτρα παλικάρι. Σήμερα σηκώθηκε, σήμερα πήγε στη δουλειά και λέει: ”Φεύγω μανούλα”. ”Στο καλό”, λέω. Και πήγε στη Γαληψό εκεί που ξεφόρτωνε, κυνηγούσε η αστυνομία κάτι, αυτούς τους λαθραίους. Ο γιος μου δεν ήταν μέσα στο αμάξι, ήταν κάτω, κουβαλούσε πράγματα στο μαγαζί», ανέφερε η μητέρα του θύματος.

Όλα ξεκίνησαν στις 10 το πρωί, όταν αστυνομικοί εντοπίζουν ένα όχημα με τρεις επιβαίνοντες. Αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για περίπτωση διακίνησης παράνομων μεταναστών και τότε ξεκινάει η καταδίωξη μέσα από τα χωριά. Το αυτοκίνητο αναπτύσσει ιλιγγιώδη ταχύτητα και δεν σταματά πουθενά. Προτού φτάσει στο κέντρο της Γαληψού, περνάει ξυστά από ένα διερχόμενο όχημα, στο οποίο επέβαιναν και παιδιά.

Τα όσα ακολούθησαν, μαρτυρούν οι κάτοικοι του χωριού. Παντού συντρίμμια και άμορφες σιδερένιες λαμαρίνες. Ο 55χρονος εργαζόμενος στην κάβα σκοτώνεται ακαριαία, όπως και οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, η δύναμη με την οποία έγινε η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το φορτηγό που ήταν γεμάτο από εμπορεύματα, «γύρισε» σχεδόν 180 μοίρες.