Στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, μιλά αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ΝΔ θα υλοποιήσει όλο το πρόγραμμά της τη δεύτερη τετρατία διακυβέρνησής της και πρόσθεσε χειροκροτούμενος, «φωτογραφίζοντας» τον Αλέξη Τσίπρα: «Διαβάζω ότι κάποιοι έχουν αϋπνίες τελευταία, φανταστείτε πόσο θα χάσουν τον ύπνο τους το βράδυ των εκλογών».

«Ξαναβρισκόμαστε στο συνέδριο της νεολαίας μας ύστερα από τους αλλεπάλληλους περιορισμούς της πανδημίας, περισσότεροι από ποτέ έτοιμοι να ανανεώσουμε τους δεσμούς μας με τη νεολαία, ανιχνεύοντας τα ζητήματα της εποχής», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην έναρξη του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ.

Σημείωσε ότι στόχος είναι να καταστεί η Ελλάδα πόλος σταθερότητας και προόδου και οι νέοι να κατακτήσουν καλύτερη ζωή και επισήμανε, μεταξύ άλλων: Η ΟΝΝΕΔ μίλησε με τόλμη για πολιτικό φιλελευθερισμό και δικαιώματα. Και μόνη η ΔΑΠ πρόταξε στα πανεπιστήμια την άμιλλα απέναντι στην εξίσωση προς τα κάτω. Ήταν επίσης η ΟΝΝΕΔ και η ΝΔ επέλεξαν την Ευρώπη, κάτι τόσο αυτονόητο σήμερα, όμως στη δική μας εποχή, η τότε Αριστερά θαύμαζε τριτοκοσμικά καθεστώτα. Εμείς είμαστε χωρίς κουκούλες και βαριοπούλες, όπως πρόσφατα στην Θεσσαλονίκη.

Ο Κ. Μητσοτάκης είναι ο κεντρικός ομιλητής στο 13ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ με θέμα «Ελλάδα 2030», που ολοκληρώνεται την Κυριακή 5 Ιουνίου. Παραβρίσκονται περίπου 2.400 σύνεδροι, ενώ οι εργασίες του είναι ανοικτές και μπορεί να τις παρακολουθήσει όποιος το επιθυμεί.

Ανέφερε πως ζήτησε από την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ να μην αποτελέσει παράρτημα του κόμματος «ούτε και εσείς να είστε φωτοτυπία των μεγαλύτερων στελεχών». Η παράταξη μόνο με την δροσιά της νέας γενιάς ανανεώνεται. Έχετε διπλή αποστολή να μεταφέρετε σε κάθε νέο πολίτη την πολιτική μας και να την εμπλουτίζετε με τα μηνύματα, που εσείς παίρνετε από την κοινωνία προσέθεσε.

Υπενθύμισε τις κρίσεις που συνάντησε από την αρχή της διακυβέρνησής του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι σήμερα η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή, γεωπολιτικά, γεωστρατηγικά, οικονομικά.

Μητσοτάκης: Το δίλημμα είναι με τις βιβλιοθήκες ή με τις βαριοπούλες
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα επεισόδια στο ΑΠΘ και τόνισε: «Το δίλημμα σήμερα είναι: Ή με τις βιβλιοθήκες ή με τις βαριοπούλες». Για να προσθέσει: «Ο νόμος δεν θα σταματά στις πύλες των ΑΕΙ, σύντομα η Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα είναι εκεί». Πρόσθεσε δε ότι

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης ο ΣΥΡΙΖΑ διαρρέσει ότι καταργούνται οι φοιτητικές παρατάξεις στα ΑΕΙ. «Όυτε το Σύνταγμα δεν γνωρίζουν» είπε με έμφαση.

Ο απερχόμενος και ο επόμενος γραμματέας της ΟΝΝΕΔ
Ανοίγοντας το συνέδριο ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης απηύθυνε την τελευταία ομιλία του ως πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και θύμισε την πορεία της νεολαίας της ΝΔ όλα αυτά τα χρόνια.

Ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, στην τελευταία του ομιλία ως γραμματέας της ΟΝΝΕΔ -Φωτογραφία: Intimenews/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
Αμέσως μετά ο νυν γραμματέας Οργανωτικού της νεολαίας της ΝΔ και δικηγόρος Ορφέας Γεωργίου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την θέση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ.