Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης μίλησε για τη μεγάλη φωτιά στην περιοχή της Βάρης και της Βούλας, αλλά και ευρύτερα για το φαινόμενο των πυρκαγιών.

Κατά την έκτακτη ενημέρωση για τη φωτιά στη Βούλα και τη Βάρη -που πλέον βρίσκεται σε ύφεση, ο κ. Στυλιανίδης είπε αρχικά ότι «αντιμετωπίσαμε μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά εδώ στην Αττική, εξαιτίας των δύσκολων καιρικών συνθηκών και του ανάγλυφου της περιοχής», ενώ επισήμανε ότι υπήρχαν τρεις διαφορετικές εστίες πυρκαγιών.

«Είμαστε ακόμα στην αρχή του καλοκαιριού και ο στόχος είναι να μετριάσουμε τις σκληρές επιπτώσεις όλων αυτών των νέων φαινομένων που προέρχονται από την κλιματική κρίση. Το καλοκαίρι θα είναι σκληρό. Όλες οι μετεωρολογικές προγνώσεις στην Αν. Μεσόγειο, που θεωρείται ως “hot spot” της κλιματικής κρίσης, δείχνουν ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα και αυτό το καλοκαίρι» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Λειτούργησε ο μηχανισμός»
Ο υπουργός επισήμανε στη συνέχεια ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες όλοι οι εμπλεκόμενοι κατάφεραν να περιορίσουν αυτή την πολύ δύσκολη πυρκαγιά μέσα σε 6 με 7 ώρες. «Ήμουν στο πεδίο και είδα τι συνέβαινε. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όσους πάλεψαν για να προστατεύσουν ανθρώπους και περιουσίες. Ήταν ηρωική προσπάθεια. Κυρίως πυροσβέστριες, πυροσβέστες και εθελοντές, αλλά και την αστυνομία, τον στρατό και την τοπική αυτοδιοίκηση. Όλοι έδωσαν μια πολύ δύσκολη μάχη» ανέφερε σε εκείνο το σημείο.