Έφτασαν στην Αττική τα έντονα φαινόμενα για τα οποία είχε προειδοποιήσει η ΕΜΥ. Στα βόρεια προάστια της Αθήνας η βροχή έχει ξεκινήσει, ενώ το σκηνικό του καιρού συνθέτουν η πτώση της θερμοκρασίας και οι κεραυνοί.

Ήδη στη Θεσσαλονίκη δημιουργήθηκαν προβλήματα από το έντονο μπουρίνι, με πλημμυρισμένους δρόμους και πτώσεις δέντρων, ενώ στο Κιλελέρ οι εικόνες από το χαλάζι σε μέγεθος μπαλάκι του τένις είναι ενδεικτικές από τη σφοδρότητα των φαινομένων.

Η πρόγνωση μέρα – μέρα μέχρι το τέλος της εβδομάδας
Οι καταιγίδες θα συνεχιστούν στην ηπειρωτική χώρα, ενώ για αύριο Τρίτη (7/6) υπάρχει πιθανότητα για καταιγίδες στην Αττική τις θερμές ώρες της ημέρας, κυρίως στα δυτικά και τα βορειοδυτικά του νομού.

Ωστόσο, οι έντονες καταιγίδες δεν θα σταματήσουν. Ειδικά την Παρασκευή σχεδόν όλη η χώρα (με εξαίρεση τα νότια νησιωτικά τμήματα) θα έχουν βροχές, μπόρες ή και καταιγίδες. Μάλιστα στη Βορειανατολική ηπειρωτική χώρα, αναμένεται να πέσει πολύ νερό, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Την Παρασκευή και το Σάββατο φαίνεται πως οι ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη θα κατευθύνουν προς την Ελλάδα και λόγω των θερμών νερών της Μεσογείου, αυτό θα δημιουργήσει έντονα φαινόμενα.

Όσο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και πού θα υπάρχουν βροχές και καταιγίδες θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες.