Τον νομό Φθιώτιδας επισκέφτηκε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, συνοδευόμενος από τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη. Παρόντες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ήταν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, οι βουλευτές του νομού Γιώργος Κοτρωνιάς και Θέμης Χειμάρας και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Φθιώτιδας Σπύρος Κωσταράς.

Η παρουσία των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε από τον Δήμο Λαμιέων όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Θύμιο Καραΐσκο με τον οποίο συνομίλησαν για τα έργα που πραγματοποιούνται στον Δήμο μέσα από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, όπως είναι το κλειστό κολυμβητήριο, οι νέες εστίες του Πανεπιστημίου που θα ξεκινήσουν να κατασκευάζονται και η προώθηση της αξιοποίησης των Θερμοπυλών και της Πανελλήνιας Έκθεσης.

Στη συνέχεια, ο Γραμματέας και τα στελέχη του κόμματος βρέθηκαν στο 16ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας, το μόνο πειραματικό Δημοτικό Σχολείο της Στερεάς Ελλάδας, όπου τους υποδέχτηκαν η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Έφη Καρανικόλα και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Παναγιώτα Χουλιάρα. Εκεί τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας συνομίλησαν με το εκπαιδευτικό προσωπικό για την καθημερινότητα του σχολείου και τις ανάγκες τους αλλά και για το γεγονός ότι μετά από πολλά χρόνια το σχολείο λειτούργησε χωρίς κενά σε δασκάλους, τονίζοντας μάλιστα ότι το γεγονός αυτό συνέβη σε όλη την Ελλάδα.

Επόμενος σταθμός της παρουσίας της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Φθιώτιδας ήταν η Βιομηχανική Περιοχή της Λαμίας. Εκεί τα στελέχη του κόμματος βρέθηκαν στο εργοστάσιο της φαρμακευτικής εταιρείας ραδιοφαρμάκων Pharmazac, μιας νεοϊδρυθείσας ταχέως αναπτυσσόμενης εταιρείας του κλάδου η οποία όπως τόνισε ο Γενικός Διευθυντής Γιάννης Βουγιουκλάκης έχει δώσει μεγάλη προστιθέμενη αξία στην περιοχή. Μια επένδυση πολλών εκατομμυρίων ευρώ, η οποία βρίσκεται στην αιχμή των τεχνολογικών εξελίξεων και δημιουργεί πολλές νέες θέσεις εργασίας.

Κατόπιν ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ συναντήθηκε με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών και τον πρόεδρο Γιώργο Γιαννίτση για τις εξελίξεις στον τομέα των επιχειρήσεων τη στήριξη της Κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τις πολιτικές που εφαρμόζονται για την καταπολέμηση των συνεπειών της παγκόσμιας πληθωριστικής και ενεργειακής κρίσης.

Σειρά είχε ο Συνεταιρισμός Ελαιοπαραγωγών Στυλίδας, ο οποίος ασχολείται με την τυποποίηση και εξαγωγή βρώσιμων ελαιών. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής, όπως ανέφερε ο πρόεδρος Γιώργος Πλιάτσικας και τα μέλη του συνεταιρισμού εξάγεται σε χώρες της βόρειας Ευρώπης όπως το Βέλγιο και η Γερμανία, ενώ παράλληλα κατέθεσαν προτάσεις για περαιτέρω ενίσχυση του κλάδου.

Τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδα Φάνη Σπανό συνάντησαν τα στελέχη του κόμματος σε μια συνάντηση εργασίας, αναφορικά με την ανάπτυξη της Περιφέρειας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη του νομού, τα μεγάλα και εμβληματικά έργα υποδομής καθώς και την ανάκαμψη των περιοχών που πλήγησαν από φυσικές καταστροφές. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ηλίας Κυρμανίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιευτικής Πολιτικής Κώστας Αποστολόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος (πρώην Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας) Κώστας Καραγιάννης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηλίας Σανίδας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χριστόφορος Αχινιώτης.

Κατόπιν, ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ Παύλος Μαρινάκης και ο Οργανωτικός Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων ΝΔ Μένιος Κορομηλάς συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Μακρακώμης Γιώργο Χατζή και το Δήμαρχο Καμένων Βούρλων Γιάννη Συκιώτη, συζητώντας για ζητήματα υποδομών των Δήμων.

Στο τέλος της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε μια σύσκεψη στα γραφεία της ΔΕΕΠ Φθιώτιδας με στελέχη της Οργάνωσης και μέλη από όλο τον νομό.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που πραγματοποιούμε σήμερα άλλη μία επίσκεψη σ’ έναν νομό της χώρας και μάλιστα στον νομό Φθιώτιδας που ερχόμαστε για ακόμα μία φορά, μαζί με τον Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη.

Θέλω πριν απ’ όλα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ. Καραϊσκο, τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, τους αρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες, τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη, τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και στελέχη του νομού και της Περιφέρειας για την θερμότατη υποδοχή και την πολύ ουσιαστική συζήτηση, τον Υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα για τον χρόνο του και την παρουσία του, τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, τους βουλευτές, τον κ. Χειμάρα και τον κ. Κοτρωνιά αλλά και τον κ. Κωσταρά τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ για τη σημερινή συμβολή τους.

Θέλω να πω ότι είδα μία εικόνα συνοχής, ενότητας κι αποτελεσματικότητας, την οποία την βλέπουμε σε όλη την Ελλάδα. Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πέρασε από τα πολλά λόγια της προηγούμενης κυβέρνησης, στα έργα.

Λύνονται ζητήματα μικρά που είναι όμως στην πραγματικότητα πολύ μεγάλα, ζητήματα καθημερινότητας για τους πολίτες, ως προς την λειτουργία του Δήμου, τις ψηφιακές υπηρεσίες, την μείωση της γραφειοκρατίας, αλλά και μεγάλα έργα όπως είναι το Ογκολογικό Νοσοκομείο, όπως είναι το Κολυμβητήριο που εμπίπτει σε ένα σχέδιο συνολικό για την χώρα.

Αντιμετωπίζονται τα προβλήματα με θάρρος και τόλμη. Ήρθαμε εδώ να μιλήσουμε, όχι μόνο για τα τοπικά ζητήματα αλλά και για το γεγονός ότι η Ελλάδα, μία χώρα που είχε μάθει για πάρα πολλά χρόνια να φορολογεί τους πολίτες, τους απαλλάσσει από τα βάρη, σέβεται το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια πλήρωναν περισσότερα απ’ όσα μπορούσαν, έχει μειώσει πάνω από 50 φόρους.

Αυτό πρέπει να το αναδείξουμε, ειδικά σε μία περίοδο αλλεπάλληλων κρίσεων, το λέμε καθημερινά, πρέπει να το πούμε δυνατά. Αυτό που θέλω να πω εδώ σήμερα απ’ τη Λαμία είναι ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε στιγμή να είμαστε δίπλα στους πολίτες, δεν πρόκειται να σταματήσουμε στιγμή να ακούμε τα προβλήματά τους.

Αυτό μας έχει ζητήσει ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης, να είμαστε εδώ όχι μόνο για τα εύκολα, αλλά κυρίως για τα δύσκολα.

Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα, δεν ανήκουν σε κάποιο κόμμα, αφορούν όλο τον κόσμο και έχουμε υποχρέωση ως κόμμα και ως Κυβέρνηση να σταθούμε απέναντι στα προβλήματα, να τα καταγράψουμε και να τα λύσουμε.

Μη γελιόμαστε, η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε να ναρκοθετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση, το ίδιο προσπάθησε να κάνει και στην κεντρική πολιτική σκηνή με την απλή αναλογική. Η Περιφέρεια εδώ αλλά και πολλοί Δήμοι βρήκαν λύσεις, μέσα απ’ την ενότητα, μέσα από τον διάλογο, μέσα κι απ’ τις λύσεις που έδωσε η Κυβέρνηση.

Για πρώτη φορά δόθηκαν τόσα χρήματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με έναν και μόνο στόχο: να γίνει καλύτερη η καθημερινότητα των πολιτών, να δοθούν λύσεις στα προβλήματά τους, να προχωρήσουν μεγάλα έργα, να ξεπαγώσουν έργα υποδομής που ήταν παγωμένα για πάρα πολλά χρόνια.

Πολλοί διεκδικούν το μονοπώλιο στον προοδευτισμό, στη Δημοκρατία. Και δεν είμαστε εμείς που το διεκδικούμε, αλλά εμείς στην πραγματικότητα τα έχουμε. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα αληθινά λαϊκό κόμμα γιατί ένας άνθρωπος όπως ο Γιάννης ο Οικονόμου, γέννημα θρέμμα μιας επαρχιακής πόλης, ένας άνθρωπος όπως εγώ, ένας άνθρωπος όπως ο Στέλιος ο Κονταδάκης, που δεν γεννηθήκαμε σε κάποια πολιτική οικογένεια, βρεθήκαμε στις θέσεις αυτές που βρισκόμαστε λόγω της ομαδικής δουλειάς και της εμπιστοσύνης ανθρώπων με πρώτο και κυριότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Στην επίσκεψη του Γραμματέα της ΠΕ ΝΔ στον νομό Φθιώτιδας, συμμετείχαν ο Οργανωτικός Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων ΝΔ Μένιος Κορομηλάς, ο Γραμματέας Αγροτικών Φορέων ΝΔ Ανδρέας Καρασαρίνης, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ Θοδωρής Γούσιος, ο Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού ΔΕΕΠ Νίκος Σουφλέρης, ο Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Φθιώτιδας Δημήτρης Δρακάκης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Λαμίας Βαγγέλης Μπρούνας, το μέλος ΠΕ ΝΔ Στέλιος Κανέλλος, η τ. βουλευτής του νομού Ελένη Μακρή και τα στελέχη Ταξιάρχης Ζαλοκώστας και Θωμαϊς- Τζίνα Οικονόμου.