«Στον πρώτο έρωτα της ζωής σου, όχι βία. Πες τον αποτυχία αλλά όχι βία». Αυτά τα λόγια ο 39χρονος προπονητής είχαν ως αποδέκτη την νεαρή αθλήτρια που τον καταγγέλλει ότι την βίασε στην τρυφερή ηλικία των 12 ετών.

Η απολογία του κατηγορούμενου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ένας μονόλογος με ξεσπάσματα και κλάματα όταν έκανε αναδρομή στο παρελθόν και την γνωριμία του με την 21 ετών, σήμερα, κοπέλα. «Την ερωτεύτηκα τόσο δυνατά που δεν το μετάνιωσα ποτέ . Γιατί ήταν το καλύτερο μου» είπε χαρακτηριστικά.

«Δικαίως βρίσκομαι εδώ. Για κάθε πράξη για κάθε κύτταρο του εγκεφάλου μου έχω καταδικάσει τον εαυτό μου. Συναισθηματικά όμως δεν πρόκειται να μετανιώσω ποτέ, γιατί ήταν πραγματική ειλικρινή αγάπη και αυτή δεν λαθαίνει» είπε ο 39χρονος αρνούμενος κατηγορηματικά ότι βίασε την αθλήτρια.

«Βία στον έρωτα δεν υπάρχει…» επανέλαβε πολλές φορές αναφερόμενος στην σχέση του με την ανήλικη σαν κάτι φυσιολογικό.

«Η αγάπη και η αλήθεια έχουν ένα κοινό παρανομαστή. Την υπομονή. Θα ήθελα λίγο να ξεκινήσω από την κατηγορία του βιασμού. Είναι κάτι που δεν με αντιπροσωπεύει, σε καμία λέξη όπως και να το αντιλαμβάνεται ο οποιοδήποτε» είπε ξεκινώντας την απολογία του και συνέχισε «Βία στον έρωτα δεν υπάρχει. Όπως δεν υπάρχει γλυκό χωρίς ζάχαρη, μέρα χωρίς ήλιο. Η ομορφιά τη ζωής είναι στον έρωτα και αλλιώς η ζωή είναι ανούσια και πληκτική. Σαν χαρακτήρας όταν αισθάνομαι ερωτευμένος δένομαι συναισθηματικά». «Είμαι απόλυτος στη βία. Ποτέ βία. Είμαι υπέρ των κινημάτων. Αγαπάω το #metoo και στις φυλακές της Τρίπολης δεν μπορώ να κάνω παρέα με κανέναν ούτε για καφέ που έχει χτυπήσει τη γυναίκα του» τόνισε.

Κλαίγοντας περιέγραψε τη σχέση του με το ανήλικο κορίτσι και τον μεγάλο έρωτα που βίωνε, όπως είπε, ενώ ο ίδιος ήταν 29 ετών και εκείνη μόλις 12.

«Η Αμαλία ήταν ανοικοκύρευτη και δεν ήθελε να μάθει να μαγειρεύει. Της έλεγα θα βάλω και ποδιά για σένα. Της έλεγα θέλω να διαβάζεις και εγώ να δουλεύω, και να ανοίξω το δρόμο. Απαράδεκτη! Αμαλία! Αμαλάκι μου! Όχι βία!» ανέφερε και πρόσθεσε :

«Δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο στη ζωή από το να ξυπνήσεις το πρωί με προσοχή να μην ξυπνήσεις την κοπέλα σου, να ετοιμάσεις ένα ωραίο πρωινό, να ανέβεις επάνω και να την ξυπνήσεις το πρωί με ένα φιλί και λίγη σοκολάτα για να σηκωθεί γλυκά. Στον πρώτο έρωτα της ζωής σου, όχι βία! Πες αποτυχία αλλά όχι βία! Εγώ έκανα ένα τεράστιο λάθος να σε βάλω στον έρωτα γρήγορα. Δεν είμαι θύμα. Όχι στη βία. Ναι στις κακοποιημένες γυναίκες. Αγαπάω όλες τις γυναίκες. Όχι στον ξευτίλα που σηκώνει το χέρι του πάνω στη γυναίκα του διεκδικώντας τον έρωτα. Αυτός είναι κενός». Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι οι γονείς της κοπέλας γνώριζαν για τη σχέση τους.

«Η τιμωρία του εαυτού μου ήταν όχι σεξουαλικές επαφές χωρίς γάμο. Η Αμαλία έβαλε ψηλά τον πήχη, το 2010 χτύπησε η καρδιά μου. Την ερωτεύτηκα τόσο δυνατά που δεν το μετάνιωσα ποτέ . Γιατί ήταν το καλύτερο μου» είπε με την έδρα να ρωτά πότε αναπτύχθηκε ο έρωτας και εκείνος να απαντά ότι από τις αρχές 2012 «ξεκίνησε να γίνεται μια συζήτηση για το αν εγώ μπορώ να δω την Αμαλία ως μελλοντική μου σύζυγο».

«Το 2010 μου ήρθε μήνυμα από το κινητό του πατέρα της που έλεγε «Σ’ αγαπώ μην το πεις στο μπαμπά». Το έδειξα στους γονείς της. Η μαμά της πανηγύριζε και ο μπαμπάς ήταν πιο σφιγμένος και μετά η Αμαλία με κορόιδευε και με έλεγε καρφί. Το 2011 επειδή είχε παρότρυνση από τους γονείς της, η Αμαλία εκδήλωνε τον έρωτα της με διάφορα κόλπα» περιέγραψε.

ΠρόεδροςΜα το παρουσιάζεται σαν η στάση της μητέρας να σας οδήγησε στον έρωτα; Δηλαδή επειδή σας άφησε ελεύθερο;

ΚατηγορούμενοςΔεν θέλω να εννοηθεί ότι ρίχνω αλλού πέτρες. Ο τι έκανα το έκανα με συνείδηση συναισθηματική και κανείς δεν μου φταίει.

ΠρόεδροςΚαταγγέλθηκε ότι το 2010 της δώσατε ένα φιλί…

Κατηγορούμενος: Δεν έκανα κάτι το 2010 ούτε το 2011. Υπήρχε μια διαρκή διεκδίκηση από την Αμαλία προς εμένα αλλά εγώ δεν ανταποκρίθηκα. Το 2011 πήγαμε στο Γαλαξίδι αποστολή και συμπέσαμε για πρώτη φορά. Μιλούσα με τη ρεσεψιονίστ και αυτό έκανε την Αμαλία να ζηλέψει.

ΠρόεδροςΣτην ηλικία που ήταν…

ΚατηγορούμενοςΒεβαίως

ΠρόεδροςΣτα 11…