Την αντίδραση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη προκάλεσαν δημοσιεύματα στο διαδίκτυο  με ισχυρισμούς για όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια κλειστής σύσκεψης με επιμελητήριο αναφορικά με τις επιδοτήσεις την οποία είχε συγκαλέσει η Μαρία Σπυράκη.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα «την ώρα που τέθηκε το ζήτημα των επιδοτήσεων, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, διέκοψε την Μαρία Σπυράκη, προκειμένου να πει στις επιχειρήσεις να απολύσουν τους λογιστές και να αφήσουν απλήρωτους τους συμβούλους επιχειρήσεων».

Η απάντηση του Γιάννη Τσακίρη

«Σχετικά με φερόμενη δήλωσή μου που διακινείται στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες, έχω να πω πως έκπληκτος διαπίστωσα πως συγκεκριμένη αντικυβερνητική μονταζιέρα απομόνωσε φράσεις μου κατά το δοκούν, για να βλάψει το κυβερνητικό έργο.

Δηλώνω απερίφραστα, πως το σώμα των Ελλήνων λογιστών σήκωσε και συνεχίζει να σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος της ελληνικής οικονομίας, κατά τη διάρκεια των τελευταίων πολυετών κρίσεων και έχει αποδειχθεί ο σημαντικότερος αρωγός για τις ελληνικές επιχειρήσεις, ειδικά τις ΜμΕ που έχουν τόσο πληγεί από τις οικονομικές κρίσεις».