Όσα είπε από τα Κατεχόμενα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών.

«Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας. Είμαστε υπέρ της συνεργασίας, όχι της έντασης» είπε παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου από τα Κατεχόμενα όπου βρίσκεται.

Μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί αφού κατηγόρησε την Ελλάδα ότι δημαγωγεί. «Κλαίγεται», είπε «στη διεθνή κοινότητα λέγοντας «Η Τουρκία θα μας επιτεθεί».

«Δεν περιμένουμε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να μας επαινέσει στο αμερικανικό Κογκρέσο. Ωστόσο», τόνισε, «υπάρχει αλληλεγγύη με τα δυο κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ όσον αφορά στην ασφάλεια».

«Εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι ειλικρινής και θέλει να δει τους Τουρκοκύπριους ως ίσους, θα αναγνωρίσει την πολιτική τους κυριαρχία και θα συνεργαστούμε» είπε αναφερόμενος στο Κυπριακό.

«Η στάση μας είναι ξεκάθαρη, αλλά πάντα μιλάμε, διαβουλευόμαστε και αποφασίζουμε μαζί», ανέφερε. Είπε ότι έχουν περάσει πολλές δυσκολίες αλλά βρίσκονται σε αλληλεγγύη με τους Τουρκοκύπριους, δίπλα – δίπλα. «Και η Δημοκρατία της Τουρκίας και το τουρκικό έθνος δεν άφησαν ποτέ μόνους τους Τουρκοκύπριους. Επομένως, θα τα ξεπεράσουμε, θα τα ξεπεράσουμε όλα. Το σημαντικό είναι να χαλάσουν τα σχέδια που έχουν στηθεί στην Κύπρο», ανέφερε.