Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Καρολίνα Νταρίας, η Ισπανία, πιθανόν από το προσεχές φθινόπωρο, θα ξεκινήσει νέα εκστρατεία εμβολιασμού για την τέταρτη δόση κατά του κορωνοϊού. «Θα υπάρξει μια τέταρτη δόση για όλο τον πληθυσμό» ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta.

Η ημερομηνία της νέας εμβολιαστικής εκστρατείας δεν έχει οριστεί, καθώς η χώρα περιμένει τα προσαρμοσμένα εμβόλια έναντι των μεταλλάξεων.

«Μια πιθανή ημερομηνία θα είναι προς το φθινόπωρο», πρόσθεσε, εξηγώντας ότι η Ισπανία αναμένει περίπου αυτή την περίοδο «την άφιξη νέων εμβολίων προσαρμοσμένων στις παραλλαγές» του κορωνοϊού.

Η Ισπανία, επέλεξε η δεύτερη αναμνηστική δόση και τέταρτη στο σύνολο, να δοθεί μόνο στους ευάλωτους, δηλαδή κυρίως στους άνω των 80 και τους ανοσοκατασταλμένους.

Με το 93% του πληθυσμού της που είναι ηλικίας άνω των 12 ετών να έχει εμβολιαστεί πλήρως και το 53% των 47 εκατομμυρίων κατοίκων να έχει λάβει ήδη την πρώτη αναμνηστική δόση, η Ισπανία είναι ένας από τους πρωταθλητές του εμβολιασμού κατά της covid παγκοσμίως.