Ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου Λόιντ Όστιν, σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ είναι «κοντά» στην αποδοχή δύο νέων μελών στις τάξεις του.

«Το ΝΑΤΟ είναι κοντά στην αποδοχή δύο νέων μελών στη συμμαχία του», ανέφερε ο Όστιν μετά από συνομιλίες των υπουργών Άμυνας των κρατών μελών της Συμμαχίας, χαρακτηρίζοντας «ιστορική» την απόφαση της Φινλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε πως «εργαζόμαστε σκληρά για να βρούμε λύση» όσον αφορά στο ζήτημα της Φινλανδίας και της Σουηδίας και τις αντιστάσεις της Τουρκίας. Προσέθεσε ότι η Συμμαχία αποτελείται από 30 διαφορετικούς συμμάχους και συχνά δεν υπάρχει συμφωνία σε όλα τα ζητήματα, καθώς χρειάζεται ομοφωνία και γι’ αυτό υπάρχει ανάγκη για «κάποιο χρόνο».

Ο κ. Στόλτενμπεργκ, τόνισε ακόμη, ότι δεν μπορεί να πει πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να υπάρξει συμφωνία σχετικά με την αίτηση για ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, εξηγώντας πάντως, ότι ο στόχος του είναι να υπάρξει συμφωνία το συντομότερο δυνατόν.