«Υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής θα κατέβει ο Γιάννης Σγουρός στις ερχόμενες εκλογές (Οκτώβριο 2023), σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης του «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», η οποία ολοκλήρωσε 20 χρόνια δημιουργικής αυτοδιοικητικής πορείας (2002-2022 Υπερνομαρχία Αθηνών – Πειραιώς και Περιφέρεια Αττικής).

 

 

Η απόφαση λήφθηκε με γνώμονα τη δημοκρατική ενότητα, την κινητοποίηση των ενεργών πολιτών και την αφύπνιση ζωντανών δυνάμεων για να υποστηριχθεί η πολιτική μας πρόταση που βάζει την κοινωνία πάνω από τα κόμματα, χωρίς προϋποθέσεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

 

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια, «συμπεριλαμβανόμενης και της προηγούμενης διοίκησης, δεν εκπληρώθηκαν οι προσδοκίες των πολιτών για αξιόπιστες λύσεις στα προβλήματά τους. Τα οποία, «εκτός από την κακοδιοίκηση και τη σπατάλη πόρων, με την επιβάρυνση των φυσικών φαινόμενων (πλημμύρες, χιονοπτώσεις, πυρκαγιές- στερεά και υγρά απόβλητα) επιδείνωσαν την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα των πολιτών».

 

 

Τονίζεται, ότι η παράταξή διαθέτει την εμπειρία, την ικανότητα, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διάθεση να καταστήσει την Αττική ηγέτιδα, με χρηστή και προοδευτική διοίκηση με συστηματική εργασία, σχέδιο και κυρίως με όραμα. «Ποτέ δεν χρησιμοποιήσαμε την Αυτοδιοίκηση σαν σκαλοπάτι για προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες. Δεν είμαστε αναλώσιμη παράταξη, που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες μιας συγκεκριμένης περιόδου. Η διοίκησή μας άφησε ορατό έργο, μετρήσιμο και διαφανές καθώς υλοποιήσαμε περισσότερα από 1.000 έργα, ύψους 3,5 δισ. ευρώ και δημιουργήσαμε 100.000 θέσεις εργασίας.

 

 

Διαχειριστήκαμε το δημόσιο χρήμα με σεβασμό και διαφανείς διαδικασίες. Με κόπους και συλλογικές προσπάθειες αναλάβαμε πρωτοβουλίες και υλοποιήσαμε δράσεις σε όλα τα επίπεδα: υποδομές, κοινωνία, απασχόληση, καθημερινότητα, περιβάλλον, αθλητισμό, παιδεία, πολιτισμό, υγεία, ασφάλεια, πολιτική προστασία».