Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, στη διάρκεια ομιλίας του στο Φόρουμ Παγκόσμιας Πολιτικής του Ινστιτούτου Διεθνών Πολιτικών Σπουδών, ανέφερε ότι οι Ρώσοι συγκεντρώνουν ξανά τις δυνάμεις τους για νέο κύκλο επιθέσεων στο Χάρκοβο.

«Τώρα, ο ρωσικός στρατός προσπαθεί να συγκεντρώσει δυνάμεις για να επιτεθεί ξανά στο Χάρκοβο. Ξανά. Έχουμε αποκαταστήσει αυτή την περιοχή, αλλά θέλουν να την καταλάβουν ξανά. Και το βλέπουμε. Και υπάρχουν 1,5 εκατομμύριο κάτοικοι εκεί», τόνισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Ο Ζελένσκι, ενημέρωσε επίσης τους συμμετέχοντες στο φόρουμ για τους ασταμάτητους βομβαρδισμούς στο Μικολάιφ, όπου κατοικούν σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι. Μίλησε επίσης για τις προθέσεις της Ρωσίας να καταλάβει και να καταστρέψει πλήρως το Σλοβιάνσκ, μια πόλη στην οποία κατοικούσαν 100.000 άνθρωποι πριν από την έναρξη του πολέμου.

Ο ίδιος, δήλωσε ότι η Ουκρανία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να σταματήσει τους εισβολείς, αλλά για να γίνει αυτό πιο γρήγορα, κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει τη χώρα με νέα όπλα και να τη στηρίξει οικονομικά.