Σήμερα οι ανακοινώσεις για την επιδότηση καυσίμων.

Με μια γενναία παρέμβαση αναμένεται να απαντήσει σήμερα η κυβέρνηση στο αυξημένο κόστος καυσίμων με ενισχυμένο Fuel Pass για τη βενζίνη, με επιδότηση του πετρελαίου Diesel στην αντλία και επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό στις 11 κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει στις 15.30 από τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, Χρήστου Σταϊκούρα και Γιώργου Γεωργαντά.

Για το νέο Fuel Pass θα δοθούν περισσότερα χρήματα, ενώ θα διευρυνθούν και τα εισοδηματικά κριτήρια με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα διαμορφωθεί έως και τα 45.000 ευρώ (καθαρό μετά την αφαίρεση των φόρων).

Για την βενζίνη θα συνεχιστεί το σύστημα του fuel pass για άλλους τρεις μήνες αρχής γενομένης από την 1η Ιουλίου, με το ποσό της επιδότησης να ξεπερνά τα 60-65 ευρώ, ενώ για το diesel κίνησης η επιδότηση θα εξακολουθεί δίνεται στην αντλία, όπως και τώρα, και πιθανότατα θα είναι υψηλότερη από αυτή που ισχύει σήμερα, ανερχόμενη στα 0,15 ευρώ το λίτρο από τα 0,12 ευρώ.

Για το αγροτικό πετρέλαιο, αναμένεται να ανακοινωθεί η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης συνολικού ύψους 60 εκατ. ευρώ, μέσα στον Ιούλιο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων ΟΣΔΕ 2022.