Τι ειπε για την κατάθεση της

Απολύτως σίγουρη ότι η αδελφή της,  Ρούλα Πισπιρίγκου δεν σκότωσε τα τρία κοριτσάκια της, δήλωσε σήμερα η αδελφή της, Δήμητρα , η οποία κατέθεσε χθες περίπου 10 ώρες στο Ανθρωποκτονιών απαντώντας επί σχεδόν 9 ώρες στις ερωτήσεις των αστυνομικών της Ασφάλειας, κυρίως για το τελευταίο βράδυ που ήταν στη ζωή η Ίριδα, τις συνθήκες που βρέθηκε νεκρό το 6 μηνών βρέφος και το τι επακολούθησε.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου σε δήλωση της σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ανέφερε: «Δεν έχω να πω κάτι συγκεκριμένο, δεν θέλω να τοποθετηθώ για το περιχεόμενο της κατάθεσης. Ήταν μια ήρεμη διαδικασία αρκετά χρονοβόρα, Απάντησα σε ό,τι με ρώτησαν. Διηγήθηκα αρκετά περιστατικά, έτσι όπως τα έχω ζήσει εγώ και μέχρι εκεί.

Ακόμα και τώρα είμαι 1.000.000% πεπεισμένη ότι η Ρούλα δεν έχει κάνει τίποτα στα παιδιά. Δεν υπήρχε περίπτωση να πειράξει τα παιδιά γιατί έβλεπα πώς ήταν απέναντι τους και πώς τα κοιτούσε. Εμένα αυτό μου φτάνει για να έχω μια γνώμη. Αν όμως για μισή πιθανότητα στο 1.000.000% που δίνω εγώ, αποδειχθεί το αντίθετο, για εμένα το επόμενο λεπτό πρέπει να απομακρυνθούν από τις θέσεις τους, όλοι όσοι έκαναν λάθος σε αυτή την υπόθεση. Ζητάω ηρεμία κατ’ αρχήν από όλους και ψυχραιμία. Να μην προτρέχουμε σε συμπεράσματα και περιμένω τουλάχιστον έστω και καθυστερημένα να δικαιωθούν τα παιδάκια μας».

Σημειώνεται πως τις προσεχείς ώρες αναμένεται να αποφασιστεί αν θα δώσει κατάθεση -την πρώτη της μετά το πόρισμα των ιατροδικαστών για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας- η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου ή το προανακριτικό υλικό θα σταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών όπου και θα αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική μεταχείριση των εμπλεκομένων προσώπων.

Σε κάθε περίπτωση παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις όχι μόνο σε βάρος της φερόμενης ως παιδοκτόνου, αλλά και ενός ακόμη ατόμου.