Η Μαρίν Λεπέν, μίλησε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο, για το περιεχόμενο της χθεσινής της συνάντησης με τον Εμανουέλ Μακρόν στο Ελιζέ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο σύστασης κυβέρνησης συνεργασίας, η Μαρίν Λεπέν, απάντησε καταφατικά, παρόλο που πριν από ένα 24ωρο δεν είχε αναφερθεί στο θέμα, μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Ο Γάλλος πρόεδρος, συζητά τις τελευταίες ώρες με τους αρχηγούς των μεγάλων κομμάτων για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Φαμπιέν Ρουσέλ, έχει αναφέρει ότι ο Μακρόν οραματίζεται τη συγκρότηση μιας «κυβέρνησης εθνικής ενότητας» προκειμένου να βρει «τρόπους για να βγούμε από το αδιέξοδο της πολιτικής κατάστασης» στην Εθνοσυνέλευση, αφότου η προσκείμενη στον πρόεδρο παράταξη δεν κατάφερε να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία την Κυριακή.

Σύμφωνα με το προεδρικό Μέγαρο, η συζήτηση του Μακρόν με τους πολιτικούς αρχηγούς, είναι η διερεύνηση των προθέσεών τους μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, που δεν έδωσε την απόλυτη πλειοψηφία σε κανένα κόμμα.

Τόσο οι κεντροδεξιοί Ρεπουμπλικάνοι, όσο και οι σύμμαχοι του Μελανσόν Σοσιαλιστές δεν άφησαν περιθώρια συζητήσεων για ευρύτερες συνεργασίες, σημειώνοντας όμως πως δεν υπάρχει αδιέξοδο.

Η συμμαχία των κομμάτων της αριστεράς, αντιμετωπίζει ένα σημαντικό δίλλημα. Αν, όπως συμφώνησαν προεκλογικά, προχωρήσει το κάθε κόμμα της παράταξης στη σύσταση δίκης του κοινοβουλευτικής ομάδας τότε αξιωματική αντιπολίτευση θα αναδειχτεί το κόμμα της ακροδεξιάς Μαριν Λεπέν που κέρδισε περισσότερε έδρες από την Ανυπότακτη Γαλλία, το μεγαλύτερο από τα κόμματα της αριστερής συμμαχίας.