Ένα περίεργο περιστατικό συνέβη, αργά το βράδυ της περασμένης Κυριακής, στο κέντρο της Αθήνας, με πρωταγωνίστρια μια 27χρονη κοπέλα, έναν 38χρονο Αφρικανό και τον ενοικιαστή του διπλανού διαμερίσματος της πολυκατοικίας, της οδού Μπενάκη.

Ήταν λίγο πριν τις 12:00 το βράδυ, όταν η 27χρονη ανοίγοντας την πόρτα του ισογείου διαμερίσματος, βλέπει την μπαλκονόπορτα μισάνοικτη και ακούει θόρυβο στο υπνοδωμάτιο. Αμέσως και διατηρώντας την ψυχραιμία της, βγαίνει έξω αθόρυβα, κλειδώνει την πόρτα και καλεί την Αστυνομία.  Στο σημείο καταφτάνουν δυο άνδρες της Ασφάλειας Εξαρχείων με πολιτικά, ξεκλειδώνουν το διαμέρισμα και πιάνουν τον διαρρήκτη.

Ο διαρρήκτης, οδηγείται στο τμήμα όπου διαπιστώνουν πως πρόκειται για 38χρονο Αλγερινό. Όμως αν και οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον αλλοδαπό, μυστήριο αποτελούσε η λεία, καθώς κάποια χρυσαφικά που είχε η κοπέλα δεν βρέθηκαν ούτε πάνω του, αλλά ούτε και στο σπίτι.

Ο δράστης οδηγείται στον Εισαγγελέα όπου ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 29 Ιουνίου και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με τους αστυνομικούς να συνεχίζουν την έρευνα για τον εντοπισμό των κλοπιμαίων.

Την επομένη ημέρα, ένας 25χρονος που διαμένει στο διπλανό διαμέρισμα, παγαίνει στο τμήμα των Εξαρχείων και παραδίδει μια σακούλα με κοσμήματα, καταγγέλλοντας πως την προηγούμενη ημέρα και ενώ απουσίαζε, του είχαν διαρρήξει το σπίτι με έναν υπολογιστή και κάποια προσωπικά αντικείμενα που εξαφανίστηκαν.

Οι αστυνομικοί κατάλαβαν ότι οι δυο υποθέσεις συνδέονται και ψάχνοντας διαπίστωσαν πως υπάρχει κοινός δράστης, δηλαδή ο Αλγερινός ο οποίος είχε μεταφέρει τα κλοπιμαία από το διαμέρισμα της κοπέλας στο σπίτι του 25χρονου και τη λεία από τον νεαρό στο σπίτι της 27χρονης.

Οι αστυνομικοί απέδωσαν τα αντικείμενα στους κατόχους χωρίς όμως να μπορούν να ερμηνεύσουν την κίνηση του κλέφτη να μεταφέρει τη λεία από το ένα διαμέρισμα στο άλλο.