Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο επικεφαλής του τμήματος Επικοινωνίας της Τουρκικής Προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν καθώς και ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών Χακάν Φιντάν. Αμέσως μετά την ολοκλήρωσης του τετ α τετ ο Σαρλ Μισέλ ανάρτησε στα social media μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο ίδιος και ο Τούρκος πρόεδρος.

Βάσει του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, συνομίλησαν για την τουρκική υποστήριξη στα Ηνωμένα Έθνη όσον αφορά τις προσπάθειες για την απεμπλοκή των εξαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία. Επιπλέον, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εξέφρασε στον Τούρκο πρόεδρο την ανησυχία του για όσα συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο προσθέτοντας πως οι διαφορές μπορούν να επιλυθούν μόνο ειρηνικά και με αποκλιμάκωση. Ο κ. Μισέλ, υποστήριξε ακόμη, πως οι ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας είναι ζωτικής σημασίας.