Ένα νέο περιστατικό αισχροκέρδειας συνέβη σε ελληνικό νησί, αυτή τη φορά και πάλι στη Μύκονο, με ένα ζευγάρι Αμερικανών, από το Σαν Φρανσίσκο, να έρχεται αντιμέτωπο με μια δυσάρεστη έκπληξη καθώς του ζητήθηκε να πληρώσει 500 ευρώ ελάχιστη κατανάλωση, σε γνωστό καφέ-μπαρ στη Μικρή Βενετία.

Οι τουρίστες θέλησαν να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα, δεν πίστευαν όμως πως ο λογαριασμός θα ξεκινούσε από 500 ευρώ, οπότε έφυγαν.

Το περιστατικό αυτό, έρχεται μετά τις καταγγελίες για τα «χρυσά» καβουροπόδαρα αξίας 600 ευρώ σε εστιατόριο του νησιού, αλλά και τις απίστευτες απαιτήσεις από κατάστημα ενοικίασης αυτοκινήτων στη Σαντορίνη, όπου απέσπασε, 5000 ευρώ, από ζευγάρι Γάλλων, για ζημιά στον συμπλέκτη ενός ΙΧ.

Το νέο περιστατικό στη Μύκονο, φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο κάτοικος του νησιού Δημήτρης Κουτσούκος, με ανάρτησή του στο Facebook.

Ειδικότερα γράφει τα εξής: «Έχουν έρθει στη Μύκονο δύο ζευγάρια φίλοι μου από το San Francisco. που δεν είναι καθόλου φτωχοί ουτε και κορόϊδα. Χθες ήθελαν να πάνε κάπου να πιούν ένα ποτό και να δούν το ηλιοβασίλεμα. Κάθισαν σε ένα από τα μπαρ, λίγο πριν από το ηλιοβασίλεμα. Πήγε το γκαρσόν για την παραγγελία και τους είπε ότι είναι 500 ευρω ελάχιστη κατανάλωση για το τραπέζι. Σηκώθηκαν και έφυγαν. Σήμερα ρώτησα κάποιον που γνωρίζει και μου είπε ότι δεν έχουν όλα τα μαγαζιά εκει ελάχιστη κατανάλωση ποτού… Δηλαδή θέλουμε μόνο πολυ πλούσιους τουρίστες στη Μύκονο; Έχουμε ξεφύγει πολύ σε αυτό το νησί».