Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, επικαλέστηκε σήμερα την Μάργκαρετ Θάτσερ και την απόφασή της να στείλει στρατό στα Φώκλαντ  για να καταρρίψει τη θεωρία του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με την οποία, αν ο Πούτιν ήταν γυναίκα, δε θα είχε ξεκινήσει έναν “τρελό, ‘μάτσο’ πόλεμο εισβολής και βίας με τον τρόπο που το έκανε” στην Ουκρανία.

“Αν θέλετε ένα τέλειο παράδειγμα τοξικής αρρενωπότητας, είναι αυτό που κάνει στην Ουκρανία”, πρόσθεσε χθες, αναφερόμενος στον Πούτιν, ο Βρετανός πρωθυπουργός για να στηρίξει το επιχείρημα ότι “χρειαζόμαστε περισσότερες γυναίκες σε θέσεις εξουσίας”.

“Θέλω μόνο να υπενθυμίσω τα γεγονότα της πρόσφατης ιστορίας, όταν η Μάργκαρετ Θάτσερ αποφάσισε να εξαπολύσει στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Αργεντινής για τα Νησιά Φώκλαντ. Άρα μια γυναίκα πήρε την απόφαση να εξαπολύσει στρατιωτική δράση”, αντεπιτέθηκε ο Πούτιν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη διάρκεια επίσκεψής του στο Τουρκμενιστάν.

“Ως εκ τούτου η αναφορά του Βρετανού πρωθυπουργού σ’ αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν είναι εντελώς ακριβής”, πρόσθεσε ο Πούτιν. Πού βρίσκονται τα Νησιά Φώκλαντ και πού η Βρετανία;”, διερωτήθηκε ο Πούτιν. “Οι ενέργειες της Θάτσερ υπαγορεύονταν από ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες και (την επιθυμία των Βρετανών) να επιβεβαιώσουν το ιμπεριαλιστικό τους στάτους”, κατέληξε ο Ρώσος πρόεδρος.

Η Ρωσία, αποκαλεί “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” την εισβολή της στην Ουκρανία και καταφέρεται συχνά κατά των δυτικών στρατιωτικών επεμβάσεων σε χώρες όπως η πρώην Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ, τις οποίες επικαλείται ως παραδείγματα του ιμπεριαλισμού και της υποκρισίας της Δύσης.