Η καταγγελία για ακύρωση μεταμόσχευσης ήπατος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, την περασμένη εβδομάδα, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου, που ήταν αναγκαίος για την πραγματοποίηση της επέμβασης, προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος έδωσε εντολή στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνά Κωνσταντινίδου, να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθεί εάν υπήρξε το αδίκημα της τέλεσης σε κίνδυνο.

Βάσει της καταγγελίας, που δημοσιεύτηκε στα Μέσα Ενημέρωσης, το ηπατικό μόσχευμα 27χρονου δότη, προερχόμενο από την Κύπρο, προοριζόταν να μεταμοσχευθεί το περασμένο Σάββατο σε ασθενή στη Θεσσαλονίκη.

Η μεταμόσχευση δεν έγινε, επειδή δεν υπήρχε αναισθησιολόγος. Το μόσχευμα όμως δεν χάθηκε, καθώς δόθηκε προς μεταμόσχευση σε άλλο ασθενή που ήταν σε αναμονή, στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής και της αναζήτησης τυχόν ποινικών ευθυνών, θα κληθούν να καταθέσουν σε πρώτη φάση οι οικείοι του υποψήφιου λήπτη, που ανέμενε στη Θεσσαλονίκη, για να διακριβωθούν οι συνέπειες στην υγεία του από την ακύρωση της μεταμόσχευσης.