Ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για τα μέτρα στήριξης της κοινωνίας χαρακτηρίζοντας «ψίχουλα» τις αυξήσεις του κατώτατου μισθού.

«Έχετε συναίσθηση της κατάστασης; Το πραγματικό κόστος ζωής για την λαϊκή οικογένεια έφτασε σε σημείο που οι εργαζόμενοι σφίγγουν το ζωνάρι. Τα υψηλά ενοίκια είναι αποτέλεσμα της επέκτασης του τουρισμού στα αστικά κέντρα. Η οικονομία της αγοράς, η κατοικία εμπόρευμα η καπιταλιστική σας ανάπτυξη δεν είναι για όλους», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο ίδιος, τόνισε χαρακτηριστικά, πως «το σουβλάκι με πίτα, το γνωστό πιτόγυρο έχει πάει στα 3 – 3,5 ευρώ. Η βενζίνη στα 2,5 ευρώ. Δεν τρώτε σουβλάκια, το καταλαβαίνω. Δεν βάζετε ούτε καύσιμα;»

Αναφερόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε «Μην μας πείτε για την προοδευτική σας διακυβέρνηση. Έλιωσε η καραμέλα. Ούτε τα μνημόνια είναι προοδευτικά, ούτε η πράσινη – που στην ουσία είναι κατάμαυρη – μετάβαση είναι προοδευτική. Ούτε οι δεσμεύσεις όλων σας στις ΗΠΑ και ΝΑΤΟ είναι πρόοδος. Μπορώ να σας πω πολλά. Όλα αυτά τα αντιλαϊκά έργα και μέρες τις διακυβέρνησή σας τα έχουμε νιώσει στο πετσί μας. Μην μας πείτε ότι υποχρεωθήκατε να τα εφαρμόσετε για να βγάλετε τη χώρα απ τα μνημόνια. Όλη η επιλογή ήταν δική σας» για να συνεχίσει « Και τις επιλογές σας τις αποδείξατε ως αξιωματική αντιπολίτευση στηρίζοντας πάνω από τα μισά νομοσχέδια της κυβέρνησης. Πριν λίγες ημέρες μαζί ψηφίσατε για τα νέα προνόμια στους εφοπλιστές. Την ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά έχουν γονατίσει και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν γίνει απλησίαστα. Μαζί ψηφίσατε τα δωράκια στους εφοπλιστές και τσακώνεστε για το ποιος θα πρωτοκαθίσει στην κυβερνητική καρέκλα. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος γι αυτό και ο καθένας σας πουλάει ότι έχει. Η ΝΔ την αντιλαϊκή πολιτική της. Ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει στο παζάρι την εξασφάλιση κοινωνικής συναίνεσης και το ΠΑΣΟΚ την προθυμία του να στηρίξει οποιαδήποτε κυβέρνηση. Ανάμεσα σας είναι το ΚΚΕ που μπορεί και δίνει απαντήσεις στα αδιέξοδα. Απαντήσεις που απαντούν και σύγκρουση με πρωταγωνιστή των εξελίξεων τον λαό. Καλοί οι κυβερνητικοί απολογισμοί αλλά τον πραγματικό απολογισμό θα τον κάνουν οι εργαζόμενοι».