“Η Ελλάδα παραμένει όρθια σ’ ένα παγκόσμιο περιβάλλον όταν άλλες δυνάμεις λύγισαν” , τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , Γιάννης Οικονόμου κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολτικών συντακτών , αναφερόμενος στις διεθνείς και άλλες προκλήσεις και κρίσεις , με τις οποίες βρέθηκε αντιμέτωπση η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη , στα τρία χρόνια της θητείας της .”Τις χειριστήκαμε με επάρκεια και αποτελεσματικότητα” υπογράμμισε.

«Συμπληρώνονται τρία χρόνια από την ημέρα που οι Έλληνίδες και οι Έλληνες γύρισαν σελίδα. Πορευτήκαμε σε περιβάλλον κρίσεων σε αυτά τα τρία χρόνια. Χειριστήκαμε τις κρίσεις με επάρκεια και αποτελεσματικότητα. Η Ελλάδα παραμένει όρθια σε παγκόσμιο τυφώνα. Η Ελλάδα δεν έμεινε μόνο σε θέση άμυνας. Σήμερα ζούμε σε χώρα που έχει αντιμετωπίσει χρόνιες αδυναμίες», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε «πως όσα πετύχαμε είναι ο δείκτης για να καταλάβουμε όλοι πόσα περισσότερα μπορούμε να κάνουμε τα επόμενα χρόνια».

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε αναλυτικά είκοσι σημαντικά επιτεύγματα της κυβέρνησης και της κοινωνίας τα τρία τελευταία χρόνια, μεταξύ των οποίων ήταν η αύξηση του ΑΕΠ, η μείωση της ανεργίας, οι μειώσεις φόρων και εισφορών, η ενίσχυση του εισοδήματος, οι ξένες άμεσες επενδύσεις, ο διπλασιασμός των ελληνικών εξαγωγών, η ενίσχυση της μεσαίας τάξης, η αύξηση του κατώτατου μισθού, τα 51 δις ευρώ που έχουν δοθεί για να στηρίξουν νοικοκυριά και εισοδήματα, η έξοδος από την ενισχυμένη εποπτεία, η αποπληρωμή του ΔΝΤ, η ψηφιοποίηση του κράτους και άλλα σε όλους τους τομείς της πολιτικής.

«Η Ελλάδα έγινε και συνεχίζει να γίνεται πιο ισχυρή. Υπήρξαν και λάθη που αναγνωρίσαμε και επιχειρούμε πάντα να διορθώνουμε. Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια δημιουργούμε περιβάλλον σταθερότητας και ασφάλειας», πρόσθεσε.

Επίσης μίλησε για τη στήριξη των νοικοκυριών και επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο τον Ιούλιο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ