Μετά την επίθεση του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή για «εκλογές στο τέλος της τετραετίας» τόνισε ότι ο «Μητσοτάκης τώρα θυμήθηκε τη σταθερότητα», άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.

«Ο κ. Τσίπρας κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Ο Πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι όχι μόνο μεριμνά για τη σταθερότητα εν μέσω τεράστιων κρίσεων, αλλά είναι κι ο ίδιος παράγοντας σταθερότητας, αξιοπιστίας και σιγουριάς» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Οικονόμου.

Η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου:

«Στην αντίληψη του Κυριάκου Μητσοτάκη το συμφέρον της Πατρίδας και των πολιτών έχει την απόλυτη προτεραιότητα. Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να ερμηνεύσει τον Πρωθυπουργό με γνώμονα τα δικά του πολιτικάντικα, καιροσκοπικά κριτήρια είναι εξ ορισμού καταδικασμένη σε αποτυχία, μιας και ο ορίζοντας του κ. Τσίπρα φτάνει μόνο μέχρι την κομματική του επιβίωση, ακόμα και σε βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων.

Ο κ. Τσίπρας κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Ο Πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι όχι μόνο μεριμνά για τη σταθερότητα εν μέσω τεράστιων κρίσεων, αλλά είναι κι ο ίδιος παράγοντας σταθερότητας, αξιοπιστίας και σιγουριάς. Και σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα, αυτό που λέει το εννοεί γι΄αυτό σε κάθε τοποθέτησή του επιμένει στην εξάντληση της κυβερνητικής συνταγματικής θητείας.

Στην αντίληψη του Κυριάκου Μητσοτάκη το συμφέρον της Πατρίδας και των πολιτών έχει την απόλυτη προτεραιότητα. Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να ερμηνεύσει τον Πρωθυπουργό με γνώμονα τα δικά του πολιτικάντικα, καιροσκοπικά κριτήρια είναι εξ ορισμού καταδικασμένη σε αποτυχία, μιας και ο ορίζοντας του κ. Τσίπρα φτάνει μόνο μέχρι την κομματική του επιβίωση, ακόμα και σε βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων».