Οδηγός λεωφορείου του ΟΑΣΘ, εξαπέλυσε σεξιστική επίθεση σε γυναίκα επιβάτιδα, το βράδυ της Δευτέρας, εκτελώντας το δρομολόγιο της γραμμής 19.

Βάσει του ThessToday.gr, το περιστατικό έγινε στις 20:15 το βράδυ στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου. Ο οδηγός είδε τη γυναίκα και της σχολίασε επικριτικά την εμφάνισή της, καθώς φορούσε ένα μπουστάκι. Συγκεκριμένα, της ζήτησε να ντύνεται με μεγαλύτερη ευπρέπεια στο λεωφορείο.

Το σχόλιο του οδηγού, προκάλεσε την αντίδραση των επιβατών που υπερασπίστηκαν τη γυναίκα, η οποία ξέσπασε σε λυγμούς. Στο σημείο έφτασαν ο σύντροφος και η μητέρα του θύματος της σεξιστικής επίθεσης, η οποία είπε στον οδηγό ότι «το κορίτσι θα ντύνεται όπως θέλει».

Ο οδηγός, επιμένοντας στο σχόλιό του, όχι μόνο δεν σταμάτησε, αλλά ενημέρωσε την αστυνομία για το συμβάν. Δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ πήγαν στο σημείο και τον ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει νομοθεσία που θα προβλέπει τον τρόπο που θα ντύνεται το επιβατικό κοινό.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ καταδικάζει το περιστατικό, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει οδηγία και ούτε θα υπάρξει, για την εμφάνιση των επιβατών. Πηγές του οργανισμού επισημαίνουν ότι η πράξη του οδηγού ήταν μεμονωμένη και η επίθεση έγινε κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας. Ήδη, έχουν κινηθεί οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες.