Καρέ-καρέ μελετούν οι Αρχές το υλικό από τις κάμερες μετά την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε χθες (13/7) στο κτήριο που στεγάζεται ο Real FM και η εφημερίδα στη λεωφόρο Κηφισίας.

Οι δράστες ήταν δύο, είχαν καλυμμένο το πρόσωπό τους και σύμφωνα με το βίντεο αποπειράθηκαν να ανέβουν στους πάνω ορόφους για να τοποθετήσουν τον εκρηκτικό μηχανισμό, όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ.

Τα γκαζάκια που έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής είναι 4 και έχουν οδηγηθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. Η ηχολήπτρια που είχε βάρδια την ώρα της επίθεσης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα είναι εκτός κινδύνου.

 

Πώς τυλίχθηκε στις φλόγες το κτίριο που στεγάζει τον Real
Αρχικά φέρονται να  επιχείρησαν να ανέβουν στο κτίριο μέσω των δυο ασανσέρ, βλέποντας όμως ότι δεν ήταν εφικτό, ανέβηκαν κάποιες σκάλες και τοποθέτησαν τα γκαζάκια μαζί με ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό, στην είσοδο.

Μέσα και από άλλο βιντεολυπτικό υλικό, οι αστυνομικοί, επιχειρούν να χαρτογραφήσουν το δρομολόγιο διαφυγής τους με στόχο να οδηγηθούν στην ταυτοποίηση τους.

Βασικό ρόλο διαδραματίζουν και τα εγκληματολογικά εργαστήρια , εκεί όπου μεταφέρθηκαν υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού.

Μάλιστα κλιμάκιο των εγκληματολογικών ερευνών , προχώρησε σε εξονυχιστική έρευνα στο σημείο που εξερράγη ο μηχανισμός, αναζητώντας τυχόν αποτυπώματα, αν και οι εμπρηστές στην προσπάθεια τους να μην αφήσουν ίχνη, φορούσαν γάντια ενώ είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες.

Ήδη χθες το βράδυ, σε κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι συντάκτες ανέλαβαν την ευθύνη για επιθέσεις με βαριοπούλες σε ΑΤΜ στην Λεωφόρο Αθηνών, στο Περιστέρι,  στο Παγκράτι, στην Μιχαλακοπούλου και στον Άλιμο για τον «τοξοβόλο».

 

Είχε προηγηθεί ο εμπρησμός ενός οχήματος της Cosmote στην οδό Τοσίτσα,στα Εξάρχεια στις 29 Ιουνίου καθως και η επίθεση στη ΔΟΥ Αμαρουσίου, που ανέλαβε η οργανωση «εΜπρακτα αλληλέγγυοι αναρχικοί» , στις 7 Ιουλίου, τις ερευνες της οποίας ανέλαβε η Αντιτρομοκρατικη .

Eπίθεση είχαν πραγματοποιήσει άτομα του «χώρου» και το βράδυ στις  2 Ιουλίου, στο κτίριο των ΥΜΕΤ, με πέτρες και βόμβες μολότοφ, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό Αστυνομικών.

Παράλληλα  επιθέσεις έχουν πραγματοποιήσει και σε άλλες πόλεις όπως την Θεσσαλονίκη  και την Πάτρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές καθώς σήμερα  στις 19.00 το απόγευμα, μέσω της ίδιας ιστοσελίδας,  έχει απευθυνθεί κάλεσμα για πορεία στο Σύνταγμα.