Σε σκληρή φραστική μονομαχία ανάμεσα στον τέως υπουργό Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον διευθυντή του Οικονομικού Γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, κ. Αλέξη Πατέλη, εξελίχθηκε ικανό μέρος ζωντανής εκπομπής με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη.

Οι δύο άνδρες έφτασαν στο «σημείο βρασμού» μεταξύ τους όταν η συζήτηση εστράφη στο παρελθόν. Ο κ. Πατέλης ανέφερε ότι «ο κ. Βαρουφάκης επί έξι μήνες έκανε μια περήφανη διαπραγμάτευση με τον κ. Τσίπρα και φόρτωσε άλλα 100 δισ. ευρώ και ένα μνημόνιο στη χώρα. Είναι απίστευτο θράσος…». Στο σημείο αυτό όμως παρενέβη ο κ. Τσακαλώτος, διακόπτοντας τον κ. Πατέλη με τη φράση «το θράσος είναι δικό σας κ. Πατέλη, όταν τολμάτε να μιλάτε, όταν το ‘14 δεν κλείσατε το Μνημόνιο…». Διακοπή στη διακοπή από τον κ. Πατέλη: «Κύριε Τσακαλώτο, είπατε στον κόσμο ότι θα σκίσετε το Μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο».

Τσακαλώτος:  «Τα έχετε όλα τα συνθήματα της Νέας Δημοκρατίας από το ‘19; Μήπως έχετε κάποιο καινούργιο επιχείρημα;»

Πατέλης:  «Σας έχει μάθει ο κόσμος και δεν σας πιστεύει».

Τσακαλώτος:  «Πρέπει να ντρέπεστε που μιλάτε γι’ αυτά τα πράγματα, όταν η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και Βενιζέλου άφησε τη χώρα χωρίς να κλείσει το Μνημόνιο».

Πατέλης: «Βρήκατε 12.000 αφορολόγητο. Θα σας διαβάσω τι είπατε: ‘Αν πέσει κάτω από τα 9.000 ευρώ…»

Τσακαλώτος:  «Έχετε σκονάκι; Μπορεί να το δώσει και να το διαφημίσετε αύριο…»

Πατέλης: «Εσείς ήσασταν υπουργός Οικονομικών, όχι εγώ. Είχατε πει λοιπόν τότε ότι ‘αν το αφορολόγητο πέσει κάτω από τα 9.000 ευρώ, εγώ θα πάω στο Μαξίμου και θα παραιτηθώ…»

Τσακαλώτος:  «Τα ίδια μας λέει και ο κ. Σταϊκούρας… Συνεχίστε, συνεχίστε»

Πατέλης: «…και μετά θα πάω στη Βουλή και θα το καταψηφίσω’. Τελικά μειώσατε το αφορολόγητο στα 5.681 ευρώ».

Τσακαλώτος: «Είσαστε μεγάλη απογοήτευση».

Πατέλης: «Κύριε Τσακαλώτο, γιατί δεν παραιτηθήκατε;»

Ακολούθως η συζήτηση έβαινε εκτροχιαζόμενη καθώς κανένας από τους δύο δεν ολοκλήρωνε πρόταση χωρίς διακοπή. Ο κ. Τσακαλώτος ήταν, όπως πάντα, πληθωρικός σε χειρονομίες και ένταση, ενώ στη συγκεκριμένη περίσταση ήταν εμφανώς ερεθισμένος από το ανέκφραστο, ψυχρό ύφος του κ. Πατέλη.

Γρήγορα κατέστη σχεδόν αδύνατον για τον τηλεθεατή να διακρίνει, μέσα από την ταυτόχρονη ομιλία των δύο κυρίων κάτι περισσότερο από μεμονωμένες λέξεις. Οι οποίες ήταν του τύπου «είστε απογοήτευση» (Τσακαλώτος), «εγώ στη θέση σας θα ντρεπόμουν» (Πατέλης) κ.ο.κ.