Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την αποκάλυψη πως ο 49χρονος Θεόδωρος Νεμουτιάνος έχασε την ζωή του, επειδή δεν τον περιέθαλψαν στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» της Πάτρας, όπου είχε σπεύσει το βράδυ της Τετάρτης να ζητήσει βοήθεια.

Σήμερα το πρωί παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου, Ηλίας Θεοδωρόπουλος, όπως του ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ενώ όπως έγινε γνωστό χρέη διοικητή εκτελεί πλέον ο αναπληρωτής διοικητής. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο κ. Πλεύρης ζήτησε εξηγήσεις γιατί δεν ενημερώθηκε αμέσως για το περιστατικό από τον διοικητή. Να σημειωθεί ότι μετά από την αξιολόγηση του πορίσματος της κατεπείγουσας έρευνας, ο υπουργός Υγείας διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ. Παράλληλα ζήτησε και την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Τι είπε η νοσοκόμα

Βαρύς φαίνεται πως θα πέσει ο πέλεκυς και στη νοσοκόμα που υποδέχθηκε τον άτυχο 49χρονο, όταν έφθασε στο νοσοκομείο. Όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς του, όταν ο άνδρας έφθασε στο νοσοκομείο, που δεν εφημέρευε, αλλά αποφάσισε να ζητήσει εκεί βοήθεια, καθώς διέμενε στην ευρύτερη περιοχή, η νοσοκόμα στα ΤΕΠ δεν κάλεσε γιατρό να τον εξετάσει, απλά του είπε να μεταβεί στο νοσοκομείο του Ρίου, όπου είχε εφημερία, για να τον δεί γιατρός.

Η ίδια, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδέχεται πως δεν έκανε σωστή εκτίμηση της κρισιμότητας του περιστατικού, καθώς ο 49χρονος έφθασε στα ΤΕΠ με τα πόδια και όπως είπε, τον είχε δει γιατρός την ίδια ημέρα και είχε διαγνώσει ψύξη. Ωστόσο, παρότι της ανέφερε πως πονούσε και δεν αισθανόταν καλά, δεν κινητοποίησε το ιατρικό προσωπικό που εργαζόταν το βράδυ της Τετάρτης (περίπου 70 γιατροί όλων σχεδόν των ειδικοτήτων) για να τον περιθάλψει.

Όπως αναφέρει το tempo24.gr, η νοσοκόμα συνομιλώντας με διοικητικούς παράγοντες παραδέχθηκε το λάθος της και ζήτησε συγγνώμη. Η ίδια πάντως αναμένει το πόρισμα της ΕΔΕ, που θα καθορίσει και την τύχη της, δεδομένου πως κινδυνεύει να τεθεί σε αργία. Να σημειωθεί ότι εργαζόταν επί σειρά ετών στο Δρομοκαΐτειο, από το οποίο και μετακινήθηκε το περασμένο έτος στο νοσοκομείο της Πάτρας.

όσον αφορά στην εν εξελίξει ΕΔΕ που ζήτησε ο υπουργός Υγείας, βάσει των αποτελεσμάτων, πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος, αναζητούνται και τυχόν ευθύνες των διοικητικών οργάνων αναφορικώς με πλημμέλειές τους για το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε τέτοια περιστατικά, δεδομένου ότι εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο εφημέρευαν άνω των 70 ιατρών όλων των ειδικοτήτων, που μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό.

Το απόγευμα η κηδεία

Στο μεταξύ, σε κλίμα οδύνης συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν σήμερα το απόγευμα τον Θεόδωρο Νεμουτιάνο, που έφυγε αδόκητα από τη ζωή τα ξημερώματα της Πέμπτης. Ο άτυχος άνδρας θα κηδευτεί στο Σκιαδά Τριταίας. Η κηδεία του θα γίνει στις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου.