Η Ελλάδα, μέσω του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, διεκδικεί μερίδιο και τον χειμώνα από την γερμανική αγορά.

Ο υπουργός, συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του υπουργείου με τον πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, Δρ. Ernst Reichel, ως συνέχεια της πρόσκλησης που απηύθυνε ο κ. Κικίλιας από την Κρήτη στους Γερμανούς συνταξιούχους να επισκεφθούν την Ελλάδα τους χειμερινούς μήνες.

Η γερμανική αγορά, κατέχει από τις πρώτες θέσεις στον τουρισμό της χώρας μας. Βάσει στοιχείων του ΙΝΣΕΤΕ, η Ελλάδα εισέπραξε από τον εισερχόμενο τουρισμό από τη Γερμανία, περίπου 3 δισ. ευρώ (16,7% του συνόλου) το 2019, την χρονιά ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό, πριν την πανδημία.

Όπως, ανέφερε ο κ. Κικίλιας, η Ελλάδα έχει ήδη κερδίσει το στοίχημα του ασφαλούς προορισμού με τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία και αυτό αποτελεί ένα μεγάλο asset (πλεονέκτημα). Επιπλέον, το μοντέλο των οργανωμένων ταξιδιών τον χειμώνα σε χώρες με πιο εύκρατο κλίμα για τουρισμό ευεξίας, υγείας και όχι μόνο, είναι κάτι που ήδη εφαρμόζεται σε Πορτογαλία, Ισπανία και Γαλλία.

«Οι πρωταθλητές του καλοκαιριού «χτίζονται» από τον χειμώνα. Και αυτό κάναμε φέτος με στοχευμένη και σκληρή δουλειά. Αλλά και οι πρωταθλητές του χειμώνα «χτίζονται» το καλοκαίρι. Βασιζόμενοι, λοιπόν, στη στρατηγική μας για επέκταση της τουριστικής περιόδου δώδεκα μήνες τον χρόνο -και έχοντας τη σύμφωνη γνώμη, αλλά και τη συνεργασία των επαγγελματιών του κλάδου στα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, την Κω, τη Ρόδο, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και αλλού- θα ήθελα να επαναλάβω ότι θα ήταν μεγάλη μας χαρά να φιλοξενήσουμε στη χώρα μας -και τους χειμερινούς μήνες- ταξιδιώτες και τουρίστες από όλο τον κόσμο, φυσικά από τη Βόρεια Ευρώπη και βέβαια και από την Γερμανία», είπε ο υπουργός ενώ πρόσθεσε: «Για τον λόγο αυτό, οργανωνόμαστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο -συνομιλώντας με μεγάλους tour operators, με μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, με την τοπική αυτοδιοίκηση και τον ιδιωτικό τομέα- έτσι ώστε να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους επισκέπτες μας. Και φυσικά -καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι η βαριά μας βιομηχανία είναι ο τουρισμός- να έχουμε το μέγιστα δυνατά έσοδα για τη χώρα, που με τη σειρά τους επιστρέφουν στη μέση ελληνική οικογένεια».

Ο πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, ανέφερε από την πλευρά του, ότι οι Γερμανοί δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό τονίζοντας: «Είχα μια συζήτηση με τον υπουργό για τα πλάνα της ελληνικής κυβέρνησης που αφορούν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου κατά την οποία επισκέπτες και τουρίστες, από την Γερμανία και όλο τον κόσμο, έρχονται σε αυτήν την όμορφη χώρα και απολαμβάνουν τον τρόπο ζωής. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θεωρώ απολύτως λογικό να θέλει η Ελλάδα να επιμηκύνει την τουριστική σεζόν και είμαι σίγουρος για το ενδιαφέρον των Γερμανών τουριστών. Όπως εγώ απολαμβάνω πάρα πολύ τη διαμονή μου στην Ελλάδα, πιστεύω το ίδιο κάνουν και θα κάνουν και οι Γερμανοί τουρίστες».