Αυτοψία στους δήμους Πεντέλης και Γέρακα-Παλλήνης, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών, πραγματοποίησε ο Γραμματέας της ΚΠΕ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, επικεφαλής κλιμακίου του Κινήματος αποτελούμενο από τον εκπρόσωπο Τύπου Δημήτρη Μάντζο, την υπεύθυνη του κοινοβουλευτικού τομέα Πολιτικής Προστασίας Τόνια Αντωνίου, τον γραμματέα του Τομέα Πολιτικής Προστασίας Γρηγόρη Σκιαδόπουλο, την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου Αναστασία Σιμητροπούλου, τον Γραμματέα των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία Μιχάλη Χάλαρη και τοπικά στελέχη.

Ο Γραμματέας και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, έλαβαν γνώση από τον Δήμαρχο Παλλήνης Αθ. Ζούτσο για την εξέλιξη των πυρκαγιών και το μέγεθος των καταστροφών, που άφησαν στο πέρασμα τους σε σπίτια και περιουσίες. Στη συνέχεια, βρέθηκαν δίπλα στους κατοίκους στις πληγείσες περιοχές του Δήμου Πεντέλης.

Η δήλωση του κ. Ανδρέα Σπυρόπουλου στην ΕΡΤ:

Βρεθήκαμε σήμερα στην περιοχή του πύρινου μετώπου για να ενημερωθούμε από τους Δημάρχους και τους αρμοδίους για την πορεία των πυρκαγιών. Στεκόμαστε στο πλευρό των πολιτών, των πυροσβεστών, της αστυνομίας, του στρατού, των ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και φυσικά των εθελοντών, που δίνουν από χθες μια τιτάνια μάχη για να ελέγξουν το μέτωπο της πυρκαγιάς. Ελπίζουμε μέχρι να πέσει ο ήλιος, να έχει περιοριστεί σε τέτοιο βαθμό για να μην ζήσουμε άλλη μια δύσκολη νύχτα.