Σε εξέλιξη είναι από το πρωί η διαδικασία καταγραφής των ζημιών σε πυρόπληκτες επιχειρήσεις από κλιμάκια που συγκρότησαν οι Περιφερειακές Ενότητες Ανατολικής Αττικής και Βόρειου Τομέα υπό τον συντονισμό των αντίστοιχων χωρικών αντιπεριφερειαρχών Αθ. Αυγερινού και Λ. Κεφαλογιάννη.

Τα κλιμάκια στις πληγείσες περιοχές, σε συνεννοήσεις και με τους δημάρχους καταγράφουν τα προβλήματα και τις ζημιές ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αυτές είναι περιορισμένες καθώς η πλειονότητα των καταστροφών αφορά κυρίως οικίες.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης ζήτησε να επιταχυνθούν οι καταγραφές προκειμένου οι υπηρεσίες της Κεντρικής Διοίκησης να αποζημιώσουν τις επιχειρήσεις ενώ με εντολή του θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι για τυχόν βλάβες σε υποδομές και τεχνικά έργα. Οι τεχνικές υπηρεσίες θα διενεργήσουν ελέγχους και στο δίκτυο ύδρευσης. Επίσης, οι αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής και Κτηνιατρικής θα συγκροτήσουν κλιμάκια (γεωπόνων, κτηνίατρων κ.α.) για να προχωρήσουν στις ενδεδειγμένες ενέργειες σχετικά με τα νεκρά ζώα και τα μελίσσια. Επίσης, θα καταγράφουν και τις ζημιές σε αρδευτικά δίκτυα και αγροτικές εκμεταλλεύσεις.