Σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, με ταχύτατους ρυθμούς θα ξεκινήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες από την πρόσφατη πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, καθώς και η αποκατάσταση των περιοχών.

Μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Τάξης της Βουλής για το νομοσχέδιο που εκσυγχρονίζει την εκπαίδευση των αξιωματικών της ΕΛΑΣ, ο υπουργός, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού.

«Εκφράζω την συμπαράστασή μου σε όλους τους ανθρώπους που επλήγησαν από την πρόσφατη φωτιά στην Ανατολική Αττική. Δεν είναι μόνο ψυχική ή λεκτική συμπαράσταση. Έχει την μορφή έργου και παρεμβάσεων στις περιοχές που επισκέφθηκε και ο πρωθυπουργός σήμερα. Η κυβέρνηση κάνει πράξη τις ταχύτατες διαδικασίες που αφορούν την αποζημίωση των πολιτών» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για να απαντήσει στην κριτική της αντιπολίτευση περι ολιγωριών στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς:

«Η επιλεκτική μνήμη σε ότι αφορά την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών δεν είναι καλός σύμβουλος για να κάνει κανείς πολιτική. Είναι ανεύθυνο δημαγωγικό και καταστροφικό πολιτικά για την αξιωματική αντιπολίτευση. Θέλετε να μπούμε σε διαδικασία συγκρίσεων; Τι έγινε επι δικών σας ημερών; Οι Έλληνες θυμούνται και έχουν κρίση», ενώ πρόσθεσε ότι «για την συγκεκριμένη φωτιά πιστεύω ότι ο συντονισμός κρατικού μηχανισμού ήταν σημαντικός και ικανοποιητικός. Υπήρξαν γρήγορα αντανακλαστικά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την ΕΛΑΣ, τα στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, του ΕΚΑΒ και της αυτοδιοίκησης όπως φυσικά και των πολλών εθελοντών».

«Λειτούργησε αποτελεσματικά το 112 και οι εκατοντάδες Έλληνες αστυνομικοί παρήγαγαν σπουδαίο έργο συνδρομής σε αυτή την εκκένωση. Έδειξαν το ανθρώπινο πρόσωπο της ΕΛΑΣ. Το πρόσωπο της αποτελεσματικότητας. Πόρτα – πόρτα βοηθώντας ανθρώπους, ηλικιωμένους, με κινητικά προβλήματα και ασθενείς – παιδιά στο Πεντέλης. Έδειξαν ότι αξίζουν την αγάπη και υποστήριξη της Ελληνικής κοινωνίας» είπε ο ίδιος υπογραμμίζοντας το έργο της ΕΛΑΣ και ταυτόχρονα καυτηρίασε τη στάση ορισμένων κομμάτων που αποφεύγουν να αναφερθούν στην θετική συμβολή των στελεχών της αστυνομίας. «Οφείλουμε όλοι ένα μπράβο στους αστυνομικούς μας για την καθοριστική συμβολή τους. Ένα μπράβο στους ανθρώπους της Πυροσβεστικής για την αποτελεσματική δουλειά που έκαναν. Και ένα μπράβο σε όλους τους εθελοντές και τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης που πέτυχαν να έχουμε τις μικρότερες δυνατές απώλειες. Αυτή νομίζω είναι η φωνή της λογικής», κατέληξε.