Η κατάσταση της υγείας του 54χρονου, ο οποίος προσήλθε μόνος του με εκτεταμένα εγκαύματα συνολικής εγκαυματικής επιφάνειας 60% της ολικής επιφάνειας σώματος, από την πυρκαγιά στον Γέρακα και εισήχθη στη Μονάδα Εγκαυμάτων, του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» είναι σταθερή αλλά σοβαρή.

Με ασθενοφόρα, κινητές ιατρικές μονάδες και όχημα του ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών έχουν διακομιστεί συνολικά 45 ασθενείς σε νοσοκομεία της Αττικής, ενώ έχουν παρασχεθεί πρώτες βοήθειες χωρίς διακομιδή σε 17 πολίτες.

Στο “Γ. Γεννηματάς”, προσήλθαν ακόμη δύο ασθενείς.

Από την περιοχή της Πεντέλης, 28χρονη προσήλθε λόγω εισπνοής καπνού, και μετά τη διενέργεια των ενδεδειγμένων βάσει πρωτοκόλλου εξετάσεων και παρακλινικού ελέγχου, αποφασίστηκε η διακομιδή της στο Νοσοκομείο “Σωτηρία” για πνευμονολογική εκτίμηση, λόγω της φύσης του εισπνευστικού εγκαύματος. Ωστόσο η ασθενής αρνήθηκε ενυπογράφως την διακομιδή της με ΕΚΑΒ και ανέφερε ότι θα μεταβεί από τους συνοδούς της στο “Σωτηρία”.

Επιπλέον 35χρονος προσήλθε με ΕΚΑΒ από την Πεντέλη λόγω θερμικών εγκαυμάτων. Έγινε σύσταση για εισαγωγή στην κλινική Πλαστικής Χειρουργικής ωστόσο ο ασθενής αρνήθηκε ενυπογράφως και θα προσέλθει για επανεξέταση στο εξωτερικό ιατρείο Πλαστικής Χειρουργικής.

Άλλη μία εισαγωγή έγινε 34χρονου με εγκαύματα στο Θριάσιο.