Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για ακόμη μία φορά, ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, αλλά ούτε και ανασχηματισμός.

Μιλώντας κατά τη δεξίωση για την 48η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, με δημοσιογράφους, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «εμείς θα συνεχίσουμε τις περιοδείες μας. Θα φανεί ποιος έχει την καλύτερη πολιτική φυσική κατάσταση. Ούτε εκλογές θα γίνουν, ούτε ανασχηματισμός. Φύγετε για διακοπές άνετα».

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση, λέγοντας ότι «για να υπάρχει έκτακτη Σύνοδος Κορυφής πρέπει να υπάρχει και πραγματικό αντικείμενο. Κάνουμε πολλές κινήσεις σε επίπεδο ΕΕ για το 15% (φυσικό αέριο)».

Ο πρωθυπουργός είπε, επίσης, ότι ο μόνος που είχε διάθεση για κουβέντα ήταν ο κ. Κουτσούμπας, με τον γενικό γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ να απαντά ότι «εγώ στόμα έχω και μιλιά δεν έχω».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε για το πώς πέρασε τον κορωνοϊό και απάντησε ότι ανάρρωσε και γρήγορα και ήταν και ασυμπτωματικός.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, από την πλευρά του, ανέφερε σε δημοσιογράφους πως τον Δεκαπενταύγουστο θα μεταβεί στο Μόντρεαλ του Καναδά για συναντήσεις με την ομογένεια.