Ανησυχία και ερωτηματικά για τη συχνότητα των πυρκαγιών στην Ηλεία διατύπωσε, σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο περιφερειάρχης, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στα Κρέστενα, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

 

Σύμφωνα πάντα με την Περιφέρεια, «ο Νεκτάριος Φαρμάκης ενημέρωσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ότι η Περιφέρεια κινητοποιήθηκε άμεσα με το σύνολο των δυνάμεών της και συνέδραμε το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων με όλα τα διαθέσιμα μέσα που έχει, ενώ σε συνεργασία με τον Δήμο Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, παρείχε κάθε συνδρομή πολιτικής προστασίας, για την διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής». Παράλληλα, «ο Νεκτάριος Φαρμάκης επεσήμανε πως η συχνότητα των πυρκαγιών, που μάλιστα εκδηλώνονται σε πολλαπλά μέτωπα, δημιουργεί πολλά και βασανιστικά ερωτηματικά για ενδεχόμενες σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από τις πύρινες εστίες, γεγονός που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη».

 

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης μετά το τέλος της σύσκεψης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «στην Ηλεία, αυτή τη στιγμή, έχουμε περίπου το ένα τρίτο των πυρκαγιών της χώρας και αυτό μας προβληματίζει σοβαρά» προσθέτοντας: «Πρέπει όλοι να έχουμε το νου μας και να μην αφήνουμε κανένα περιθώριο σε ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν κίνδυνο».

 

Επίσης, ανέφερε ότι «χάρη στις τεράστιες προσπάθειες πολλών ανθρώπων, φαίνεται πως αποτράπηκε ο κίνδυνος για τις κατοικημένες περιοχές, όμως η καταστροφή που έχει επέλθει στο φυσικό περιβάλλον και τις καλλιέργειες, είναι μεγάλη και πολύ σημαντική».