Λίγο μετά τις 10 το πρωί, ο Πέτρος Φιλιππίδης, προσήλθε στο Μικτό Ορκωτό, συνοδεία των δικηγόρων του και οικείων προσώπων του.

Ο ηθοποιός, για πρώτη φορά δε φορούσε χειροπέδες, επειδή είχε αποφυλακιστεί για λόγους υγείας λίγες εβδομάδες νωρίτερα. Κατά την άφιξη του στο δικαστήριο δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις αν και ο συνήγορός του ανέφερε ότι θα δοθούν μετά τη δίκη.

Η σημερινή ακροαματική διαδικασία, θα ξεκινήσει με την κατάθεση του φίλου της πρώτης καταγγέλλουσας, η οποία κατά το κατηγορητήριο βιάστηκε δυο φορές από τον ηθοποιό.

Η πρώτη καταγγέλλουσα γυναίκα είχε εκμυστηρευτεί στον φίλο της τα όσα τη συνέβησαν, τα οποία αναμένεται να επαναλάβει και σήμερα. Κατά την τελευταία δικάσιμο στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας είχε καταθέσει η μητέρα της κοπέλας, η οποία είναι ηθοποιός αλλά υπήρξε και συνεργάτιδα του Πέτρου Φιλιππίδη.

Βάσει της μαρτυρίας, ο ηθοποιός στο καμαρίνι του, ενώπιον τρίτων, της πρόταξε το γεννητικό του όργανο με τη γυναίκα να απαντά: «Ηρέμησε, έχω δει και καλύτερα». Σε άλλη περίπτωση την ρωτούσε αν θέλει «να το μυρίσει». «Τον απέφευγα, δεν με ενοχλούσε. Ήταν αυτά μόνο τα λεκτικά» είπε η μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας.

Η μάρτυς, αναφέρει πως ο ηθοποιός πρότεινε στην ίδια να γραφτεί η κόρη της στη σχολή υποκριτικής που δίδασκε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πώς θα διδάξει ο ίδιος σε σχολή και να γραφτεί εκεί το παιδί». Πράγματι, ξεκίνησαν τα μαθήματα και τον ρώτησα πως τη βλέπει και εκείνος απάντησε: «Έχει τη σπίθα!».

Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι το έτος 2008, ο ηθοποιός την κάλεσε στο καμαρίνι του, όπου βρισκόταν μαζί με την κόρη της που τον εμπιστευόταν, όπως εξήγησε, και της είπε: «Δεν έχει πουλήσει ναρκωτικά, δεν έχει σκοτώσει, αλλά έχει κάνει ένα γάμο!». Η κόρη μου είπε ότι ντρεπόταν να μου το πει και πως ήταν μια νεανική τρέλα».

Η μητέρα της, επιπλέον είπε, ότι της μίλησε η κόρη της ανοικτά το 2021 για σεξουαλική παρενόχληση, που υπέστη από τον Φιλιππίδη. «Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Αυτός είχε πάει με το μισό θέατρο. Γιατί να μου βιάσει το παιδί; Την έστειλα εγώ να τη βιάσει το καταλαβαίνετε; Την έστειλα εγώ με χαρά σε αυτόν!».