Οι προσπάθειες των πυροσβεστών που για έκτη ημέρα δίνουν μάχη να κατασβέσουν τη φωτιά, επικεντρώνονται πλέον στο νοτιοδυτικό τμήμα στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά πέρασε το δρόμο που οδηγεί στο πυροφυλάκειο της Λευκίμης (νότια προς τα δυτικά).

Έγινε μια αποστολή απομάκρυνσης κοντά απ’ το πυροφυλάκιο κι όλοι είναι ασφαλείς. Την ίδια στιγμή, στήνεται γραμμή άμυνας στην άσφαλτο που οδηγεί στις κεραίες της ΕΡΤ, για να κρατηθεί η φωτιά και να μην μπει στη ζώνη Α1.

Στην περιοχή επιχειρούν 2 Erickson, 2 AB 214, ένα ,Mi8. Επίσης πετάει ένα συντονιστικό ΒΚ117. Στη μάχη συνδράμουν οι Δασικές Υπηρεσίες Έβρου με τους υλοτόμους, που πραγματοποιούν αραίωση της καύσιμης ύλης.
Το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει 8 μηχανήματα έργου για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, μια ομάδα «Δευκαλίωνα» αποτελούμενη από 36 στελέχη, 4 υδροφόρα οχήματα, ενώ και η τοπική αυτοδιοίκηση έχει διαθέσει μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων.

Οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή. Ταυτόχρονο οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας παρέχουν κάθε συνδρομή με διάφορα υδροφόρα οχήματα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Γ. Αρτοποιό εκτός από τις επίγειες και εναέριες επιχειρήσεις, γίνεται διάνοιξη επιπλέον αντιπυρικών ζωνών με την χρήση χωματουργικών μηχανημάτων βαρέως τύπου για να έχουν καλύτερη πρόσβαση οι δασοκομάντος και τα πεζοπόρο τμήματα εντός του δάσους.