Η έρευνα των Aρχών για το δυστύχημα στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα, όπου έχασε τη ζωή του ο 21χρονος Βρετανός τουρίστας, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η αστυνομία, έχει προχωρήσει σε 3 συλλήψεις για το τραγικό περιστατικό, καθώς μετά τον πιλότο του ελικοπτέρου συνελήφθησαν και 2 τεχνικοί εδάφους του ελικοδρομίου που προσγειώθηκε το ελικόπτερο.

Σε βάρος του πιλότου της μοιραίας πτήσης έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ την προανάκριση για το δυστύχημα έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Παιανίας.

Οι αστυνομικοί, συλλέγουν όλες τις καταθέσεις από τους επιβάτες του ελικοπτέρου, αλλά και από τους εργαζόμενους στο ελικοδρόμιο για να εξακριβώσουν γιατί ο πίσω έλικας ήταν σε λειτουργία ενώ το ελικόπτερο είχε προσγειωθεί.

Όπως προκύπτει από την επίσημη αναφορά, ο 22χρονος Jack «κινήθηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου και τον χτύπησε ο πίσω μικρός έλικας, στο πίσω μέρος του κεφαλιού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του».

Δύο πάντως είναι τα βασικά ερωτήματα που ζητούν απάντηση. Το πρώτο, γιατί ο 22χρονος, ενώ αποβιβάστηκε από το ελικόπτερο, δεν επιβιβάστηκε στη λιμουζίνα που τον περίμενε, αλλά κινήθηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα τον αποκεφαλισμό του. Γιατί ο νεαρός πλησίασε το πίσω μέρος; Ήθελε κάτι να δει; Έκανε λάθος ή δεν κατάλαβε προς τα πού κινούνταν;

Το δεύτερο ερώτημα αφορά, αν θα έπρεπε η αποβίβαση να γίνει, έχοντας σβήσει οι μηχανές του ελικοπτέρου, έτσι ώστε να μην κινούνται οι έλικες; Τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα ασφαλείας σε ό,τι αφορά στην αποβίβαση των επιβατών; Στο δεύτερο κομμάτι οι απαντήσεις θα δοθούν από την Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων.

Εν τω μεταξύ, έχουν δοθεί εντολές, να μην μείνει κανένα σημείο σκοτεινό στις συνθήκες θανάτου του 22χρονου μεγιστάνα και για τον λόγο αυτό τη νεκροψία-νεκροτομή ανέλαβε η διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατρικής και Τοξικολογίας του ΕΚΠΑ, κυρία Χαρά Σπηλιοπούλου, ενώ έχουν ζητηθεί και άμεσα τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου οι Αρχές να έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης.