Φως, στα αίτια του θανάτου, του 23χρονου Θανάση Ζέρβα που άφησε την τελευταία του πνοή στη Σίφνο, όπου είχε μεταβεί με τους φίλους του για τις καλοκαιρινές διακοπές, αναμένεται να ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή, που θα διενεργηθεί αύριο από τον επικεφαλής της ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά κ. Ηλία Μπουγιούκα.

Ο άτυχος νέος, είχε επισκεφτεί μαζί με την παρέα του γνωστή παραλία του νησιού, όταν κατέρρευσε και άμεσα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού, όπου οι γιατροί έκαναν προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Οι γιατροί, του έκαναν Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα και έλαβαν αίμα από τον νεαρό για να κάνουν εξετάσεις. Το πρώτο τεστ ήταν για κορωνοϊό, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε θετικός.

Ο 23χρονος, όταν βρισκόταν στην παραλία, για άγνωστή μέχρι στιγμής αιτία, βγαίνοντας από την θάλασσα αισθάνθηκε αιφνίδια αδιαθεσία και τάση προς έμετο. Η παρέα του, προσπάθησε αρχικά να τον βοηθήσει, αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς ο Θανάσης Ζέρβας κατέρρευσε χάνοντας τις αισθήσεις του στην παραλία. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ασθενοφόρο για την μεταφορά του στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Την τραγική είδηση, έκανε γνωστή ο καρδιολόγος Παναγιώτης Ιακωβής με ανάρτηση του στην σελίδα του στο Facebook. O 23χρονος φοιτητής ήταν γιος του αρχιτέκτονα μηχανικού Δημήτρη Ζέρβα και της γιατρού Δέσποινας Κουντούρη. Ο θάνατος του 23χρονου φοιτητή του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, έχει προκαλέσει σοκ στη Λαμία.