Μετά τη συνάντηση με την Αναλένα Μπέρμποκ το πρωί της Παρασκευής στην Αθήνα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στο Παρίσι, όπου το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα συναντηθεί με τη νέα Γαλλίδα ομόλογό του Κατρίν Κολονά (Catherine Colonna). Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Γαλλίας μετά τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στη Γαλλία, σε συνέχεια των βουλευτικών εκλογών του Ιουνίου. Όπως επισήμαναν διπλωματικές πηγές, η επίσκεψη αυτή είναι σημαντική και από άποψης συμβολισμού, καθώς πραγματοποιείται αμέσως μετά τη συνάντηση με τη Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών, η οποία μετά την Αθήνα θα μεταβεί στην Άγκυρα.

Οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στην περαιτέρω ενδυνάμωση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδας – Γαλλίας, στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το φως και της σημερινής επίσκεψης του Νίκου Δένδια στην Κύπρο, στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στη νέα αρχιτεκτονική ευρωπαϊκής ασσφαλείας και στην κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, καθώς και στις εξελίξεις σε Λιβύη και περιοχή Σαχέλ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Μετά το πέρας των συνομιλιών μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και των αντιπροσωπειών τους, οι δύο υπουργοί θα προβούν σε κοινές δηλώσεις στον Τύπο, περί ώρα Ελλάδος 20:30.