Στις δυνατότητες και τις νέες προοπτικές ανάπτυξης για την Δυτική Αττική, αλλά και την πορεία υλοποίησης πλήθος έργων που γίνονται με χρηματοδότηση μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική 2014-2020, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Αττικής κατά την τοποθέτησή του στο workshop που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 28  Ιουλίου στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας. Επίσης υπογράμμισε ότι από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του, ξεκίνησε να κάνει πράξη τη δέσμευση του προκείμενου η επιβαρυμένη περιοχή της Δυτικής Αττικής να σταματήσει να είναι η «πίσω αυλή» της Αττικής.

 

«Η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής είναι μια μεγάλη Περιφερειακή Πνότητα, με πολλές δυνατότητες, αλλά και με πολλά μεγάλα ανοικτά ζητήματα», επισήμανε ο κος Πατούλης καθώς όπως τόνισε για πολλά χρόνια η Δυτική Αττική έχει μείνει πίσω σε υποδομές αντιμετωπιζόμενη από κάποιους ως ο σκουπιδότοπος της Αττικής, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

 

«Εμείς σε αυτή την αδικία θα βάλουμε οριστικά τέλος», τόνισε ο κος Πατούλης εστιάζοντας στις εμβληματικές παρεμβάσεις της Περιφέρειας που αφορούν στην Δυτική Αττική και που αναμένεται να αλλάξουν την ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών της.

 

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, στα έργα  προστασίας του περιβάλλοντος, στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων με βάση τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, την αναβάθμιση των δημόσιων υποδομών υγείας και εκπαίδευσης, τις παρεμβάσεις που ενισχύουν την τοπική οικονομία, την επιχειρηματικότητα και την τοπική απασχόληση, στις στοχευμένες δράσεις, για την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας ευάλωτων ομάδων συμπολιτών μας και στη διασφάλιση του δικαιώματος των κατοίκων να ζουν σε ανθρώπινες γειτονιές.

 

 

Τον κ. Πατούλη στην εκδήλωση υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης

της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος, ενώ  παρόντες στη διοργάνωση ήταν οι Δήμαρχοι: Φυλής Χρ. Παππούς, Μάνδρας – Ειδυλλίας Χ. Στάθης, Ελευσίνας Α. Οικονόμου, Μεγαρέων Γ. Σταμούλης, Ασπροπύργου Ν. Μελετίου, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αττικής Γ. Σελίμης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Χ. Αλεξανδράτος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Οργανισμού Περιφέρειας Αττικής «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.»  Ν. Παπαγεωργίου, οι Αντιδήμαρχοι: Φυλής Α. Σχίζας, Ελευσίνας Μ. Μίχας, Μάνδρας – Ειδυλλίας Π. Κολοβέτσιος, Σ. Αργυρίου, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Α. Μπότσης, ο Γεν. Γραμματέας δήμου Ελευσίνας Γ. Παναγιωτούλιας, ο Γεν. Γραμματέας Δήμου Ασπροπύργου Ευστ. Ρεστέμης, ο Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Βιλίων Κ. Μακρυνόρης,

ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γ. Παπαμανώλης – Ντόζας, ο πολιτευτής και τ. Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών Ανδρ. Τσώκος, η σύμβουλος του Περιφερειάρχη σε θέματα Αθλητισμού Χ. Γαλανοπούλου, ο Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας Κ. Λογοθέτης, δημοτικοί σύμβουλοι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, κ.α.

 

Το ΕΣΠΑ, αποτελεί ένα από τα κυριότερα χρηματοδοτικά εργαλεία και βασικό πυλώνα ανάπτυξης για τους Δήμους

 

Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος κατά την εναρκτήρια ομιλία του αφού καλωσόρισε τους Δήμαρχους και τους εκπροσώπους όλων των φορέων που συμμετείχαν στο workshop, επισήμανε ότι «στόχος της συνάντησης ήταν να παρουσιασθεί το έργο που έχει ήδη υλοποιηθεί, αλλά κυρίως, να τεθούν οι βάσεις συνεργασίας των φορέων της Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ, που αποτελεί ένα από τα κυριότερα χρηματοδοτικά εργαλεία και βασικό πυλώνα ανάπτυξης για τους Δήμους. Η Περιφέρεια Αττικής με συντονιστή τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και την συνέπεια που δείχνουν όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες υλοποιεί στρατηγικό σχεδιασμό με σαφή προσανατολισμό. Η περιοχή μας, η Δυτική Αττική, διακρίνεται από συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες, τις οποίες γνωρίζουμε, βιώνουμε και αντιμετωπίζουμε καθημερινά». Στη συνέχεια επισήμανε ότι με βάση αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, η Περιφέρεια Αττικής σχεδιάζει και υλοποιεί έργα με άξονες:

  • Την προστασία του περιβάλλοντος
  • Την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας
  • Την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής μας, που κατά το παρελθόν έχει πληγεί σοβαρά
  • Την διαχείριση των απορριμμάτων με σκοπό μια «πράσινη Αττική»

Τέλος ο κ. Κοσμόπολος τόνισε ότι η Περιφέρεια Αττικής αντιμετωπίζει ισότιμα τους δήμους  της περιοχή και πρόσθεσε: «εκτελούμε έργα που αφορούν όλους τους Δήμους της Δυτικής Αττικής, για την αντιμετώπιση των μεγάλων θεμάτων που μας απασχολούν όχι αποσπασματικά αλλά με άμεσα αποτελέσματα για τους πολίτες».

 

Γ. Πατούλης: 431 έργα και δράσεις, με προϋπολογισμό 74,77 εκ. για την Δυτική Αττική από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική 2014-2020

 

Ο Περιφερειάρχης Αττικής χαρακτηρίζοντας το ΕΣΠΑ ως το βασικό εργαλείο χρηματοδότησης τόνισε πως μόνο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική 2014-2020 υλοποιούνται στην Δυτική Αττική 431 έργα και δράσεις, με προϋπολογισμό 74,77 εκ.  ευρώ περίπου.

Με τα χρήματα του ΠΕΠ μεταξύ άλλων:

  • Χρηματοδοτείται η υδροδότηση της Κινέττας και η ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης και ύδρευσης Μεγάρων
  • Χρηματοδοτήθηκαν με 27 εκ. ευρώ τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στο Θριάσιο.
  • Θα δοθούν 27,4 εκ. ευρώ για τη βελτίωση της χάραξης και διαπλάτυνσης Π.Ε.Ο. Αθηνών Θηβών στο τμήμα Μάνδρα Οινόη.
  • Διατίθενται  17,6 εκ. ευρώ για νέες σχολικές υποδομές σε Νέα Πέραμο, Άνω Λιόσια, Ασπρόπυργο και Μαγούλα.
  • Υπογράφηκε η απόφαση για την ανακατασκευή, αποκατάσταση και επαναλειτουργία του Γυμνασίου Ερυθρών, με προϋπολογισμό 1,2 εκ. ευρώ.
  • Δόθηκαν 9,2  εκ. ευρώ σε 396  επιχειρήσεις ως δωρεάν κεφάλαιο κίνησης για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του covid.
  • Xρηματοδοτήθηκαν με 10,2  εκ. ευρώ περίπου, κοινωνικές δομές και 14παρεμβάσεις κοινωνικής προστασίας, για ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Γ. Πατούλης:  90 έργα, με προϋπολογισμό 410,7 εκ. ευρώ με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Περιφέρειας για τη Δυτική Αττική

 

Αναφερόμενος στα έργα που εκτελούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής  ο κος Πατούλης, τόνισε πως αυτή τη στιγμή στην ευρύτερη περιοχή εκτελούνται 90 έργα, με προϋπολογισμό 410,7 εκ. ευρώ με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους της Περιφέρειας. 

 

Έμφαση στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Δ. Αττικής

Εστιάζοντας στο μεγάλο ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής ο Γ. Πατούλης αναγνώρισε ως μείζονος προτεραιότητας την αντιμετώπισή του αναφέροντας μια σειρά παρεμβάσεων της Περιφέρειας όπως:

  1. Η ολοκλήρωση της εκτροπής του χειμάρρου της Αγίας Αικατερίνης

και η διευθέτηση χειμάρρου στις Σούρες του Θριάσιου Πεδίου.

  1. Η ολοκλήρωση της μελέτης διευθέτησης του χειμάρρου Αγίου Ιωάννη Θριάσιου Πεδίου.
  2. Οι εργασίες άρσης καταπτώσεων κι αντιστήριξης πρανών ρεμάτων, μετά από αιτήματα Δήμων.
  3. Η μελέτη οριοθέτησης κι έργων διευθέτησης των ρεμάτων Μαύρης Ώρας και Διυλιστηρίων Θριασίου Πεδίου.
  4. Η εκτέλεση του έργου οριοθέτησης, διευθέτησης κι έργα ανάσχεσης ρεμάτων Σούρες κι Αγίας Αικατερίνης, άναντι της πόλεως της Μάνδρας.
  5. Προγραμματισμός για την εκπόνηση μελετών οριοθέτησης – διευθέτησης κι έργων ανάσχεσης ρεμάτων στη συνολική λεκάνη Σαρανταποτάμου.
  6. Η εξέλιξη του έργου της διευθέτησης του χειμάρρου Αγίου Ιωάννη Θριασίου Πεδίου ως το τμήμα του Χειμάρρου Σαρανταποτάμου με την κατασκευή του αγωγού εκτροπής.
  7. Υλοποίηση του μεγάλου έργου για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στην Κινέττα το 2019,  το οποίο αφορά τον καθαρισμό της περιοχής την αποκατάσταση της οδοποιίας και την αντιστήριξη των πρανών του ρέματος Πίκας.
  8. Η ολοκλήρωση το φθινόπωρο του έργο της αποχέτευσης Ομβρίων Άνω Ελευσίνας.

Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, όπως:

  • Η δημοπράτηση του αντιπλημμυρικού Ανατολικής Λεκάνης ‘Ανω Λιοσίων
  • Το προς δημοπράτηση έργο ομβρίων Κάτω Ελευσίνας
  • Της Μαγούλας
  • Της Παραλίας Ελευσίνας που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ
  • Της Πούντας Νέας Περάμου
  • Τα έργα ανάσχεσης ορεινών Μάνδρας
  • Το ρέμα Νεράκι Λουτρόπυργος στα Μέγαρα
  • Το Ρέμα Γιώργη στη Νέα Πέραμο

 

Επίσης, η Περιφέρεια προχωρά σε καθαρισμό των ρεμάτων της περιοχής, δράση που μπορεί κάποιος να την παρακολουθεί online μέσα από τη λειτουργία του Παρατηρητηρίου Ρεμάτων που πρώτη η Περιφέρεια Αττικής δημιούργησε.

Οι παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας

Αναφερόμενος στο ζήτημα της οδικής Ασφάλειας, ο κος Πατούλης τόνισε πως η Περιφέρεια σχεδιάζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων για τη συνολική αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας της Αττικής, ενώ ειδικότερα για την Δυτική Αττική επισήμανε τα εξής:

  1. Την ολοκλήρωση της Α΄ Φάσης, της νέας χάραξης της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών Θηβών προϋπολογισμού 24 εκ.
  2. Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει ακόμη ένα εμβληματικό έργο η Β Φάση της «Κατασκευής νέας χάραξης και βελτίωσης υφιστάμενης στην Π.Ε.Ο ΑΘΗΝΩΝ-ΘΗΒΩΝ», συνολικού προϋπολογισμού 54,7 εκ. €,με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ.  Η δημοπράτηση του έργου αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά το Σεπτέμβριο.
  3. Χρηματοδότηση για την ενεργειακή αναβάθμιση και την εξοικονόμηση ενέργειας του δικτύου οδοφωτισμού του Δήμου Μάνδρας με ε 5,6 εκ. ευρώ , από ίδιους πόρους.
  4. Μελέτη για το έργο ευρεία παράκαμψη του τρίτου τμήματος της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω που θα διέρχεται από τους Δήμους Φυλής κι Αχαρνών
  5. Επίσης για πρώτη φορά υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης οδικής ασφάλειας το τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού, Ελευσίνας Μεγάρων με πόρους του ΕΣΠΑ
  6. Εγκατάσταση 1420 νέων φωτιστικών σωμάτων led
  7. Έργα άρσης επικινδυνότητας στο οδικό δίκτυο
  8. Εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις, αντικατάσταση στηθαίων και εργασίες διαγράμμισης

Προτεραιότητα η κυκλική οικονομία και μια πράσινη Αττική

«Η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής θα πάψει να αποτελεί τον σκουπιδότοπο του Λεκανοπεδίου», τόνισε ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος στο σχεδιασμό για την περιφερειακή αποκέντρωση της διαχείρισης των απορριμμάτων με την κάθε περιφερειακή ενότητα να αναλαμβάνει το βάρος που της αναλογεί.

«Η Διοίκηση της Περιφέρειας δίνει βάρος στην υιοθέτηση των κανόνων τη κυκλικής οικονομίας, την προώθηση της ανακύκλωσης και την πράσινη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Αττικής», επισήμανε ο κος Πατούλης αναφερόμενος στο ευαίσθητο ζήτημα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων. Ειδικότερα για την Δυτική Αττική, προβλέπεται:

  1. Κλείσιμο της χωματερής στη Φυλή με ορίζοντα το 2025 και στη θέση της να δημιουργηθούν εκατοντάδες γωνιές ανακύκλωσης, σε κάθε Δήμο, πολλά Πράσινα Πάρκα Κυκλικής Οικονομίας, αλλά και αποκεντρωμένες Μονάδες επεξεργασίας Βιοαποβλήτων σε πολλές διαφορετικές περιοχές της Αττικής.
  2. Για την προώθηση της χωριστής συλλογής βιοαποβλήτων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους η διανομή στους 5  Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας, μέσω του ΕΔΣΝΑ, χωρίς κόστος για  δήμους και πολίτες, 10 καφέ απορριμματοφόρα και 2500 καφέ κάδοι.
  3. Αντίστοιχα, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η διανομή και τοποθέτηση εξοπλισμού ανακύκλωσης, σε όλους τους Δήμους της Αττικής. Ο εξοπλισμός αυτός, αξίας περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ, χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους και θα παραχωρηθεί δωρεάν στους Δήμους.
  4. Επίσης, λειτουργεί στην ιστοσελίδα του ΕΔΣΝΑ το Παρατηρητήριο Ανακύκλωσης, μια ανοικτή ηλεκτρονική πλατφόρμα στην οποία αναρτώνται οι επιδόσεις των Δήμων τόσο όσον αφορά τα απορρίμματα που παράγουν, όσο και τις ποσότητες των υλικών που ανακυκλώνονται.
  5. Παράλληλα, για την προώθηση μιας νέας πράσινης αντίληψης έχει ξεκινήσει από τις αρχές Ιουνίου, μια ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης των πολιτών, που θα κρατήσει τρία χρόνια , με στόχο να εκπαιδεύσουμε και να κινητοποιήσουμε τους πολίτες, ώστε να αλλάξουν τον τρόπο που διαχειρίζονται τα σκουπίδια τους.

Ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της Δυτικής Αττικής

Πέραν των τεχνικών έργων που αφορούν στην δημιουργία υποδομών για την Δυτική Αττική, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στη σημαντική παρακαταθήκη πολιτισμού που αποτελεί η ευρύτερη περιοχή, τονίζοντας ότι το ενδιαφέρον της Περιφέρειας είναι έντονο για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανάδειξη του πολιτιστικού και ιστορικού πλούτου της. Σε αυτό το πλαίσιο, προωθείται, μεταξύ άλλων και η ανάπτυξη και ανάδειξη της Πολιτιστικής Διαδρομής που θα αποκαθιστά τη σύνδεση που είχε η Αρχαία Αθήνα με το Ιερό της Δήμητρας στην Ελευσίνα.

 

Τοποθετήσεις δημάρχων Δυτικής Αττικής στο πλαίσιο της διοργάνωσης του workshop

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης τοποθετήθηκαν οι Δήμαρχοι Ν. Μελετίου,

Χ. Στάθης,  Χρ. Παππούς, Α. Οικονόμου, Γ. Σταμούλης και ο Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Βιλίων Κ. Μακρυνόρης. Στο σύνολό τους εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους στον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη υπογραμμίζοντας ως ιδιαίτερα θετικό γεγονός ότι προέρχεται από τον πρώτο βαθμό Αυτοδιοίκησης καθώς γνωρίζει τα προβλήματα των δήμων και συμβάλει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση τους.  Μεταξύ άλλων τόνισαν ότι συνολικά η Δυτική Αττική είναι μια περιοχή  η οποία για πολλές δεκαετίες αποτελούσε τη «χαβούζα» της Αττικής και υπογράμμισαν ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη λογική της πληθυσμιακής -εκλογικής αναλογικότητας αλλά με βάση το εύρος των αναγκών που υπάρχουν. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη και τα στελέχη της Περιφέρειας Αττικής να βοηθήσουν προκειμένου και η κεντρική διοίκηση να ενσκήψει στα προβλήματα της περιοχής και να καταφέρουν όλοι μαζί να γυρίσουν σελίδα. «Η Περιφέρεια Αττικής και ο Γιώργος Πατούλης,  είναι δίπλα μας και κάνουν τα αδύνατα δυνατά, τόσο για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, φωτιές, πλημύρες, κ.α, όσο και για την υλοποίηση σημαντικών έργων οδικής ασφάλειας, αντιπλημμυρικής προστασίας και όμβριών», τόνισαν ενώ ευχαρίστησαν για τη συμβολή της  Περιφέρειας προκειμένου να σταματήσει να είναι η Δυτική Αττική η «πίσω αυλή» της Αττικής. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στη συμβολή της Περιφέρειας για την υλοποίηση των προγραμματισμένων δράσεων στο για την Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023. Οι δήμαρχοι αναφέρθηκαν και στην ανάγκη ενίσχυσης ολοκληρωμένων παρεμβάσεων οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις μπορούν να έχουν διαδημοτικό χαρακτήρα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για τη στενή συνεργασία και ανάπτυξη δράσεων που σχετίζονται με την παραγωγική και επιχειρηματική διαδικασία.

 

Τοποθετήσεις υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας Αττικής

 

Ακολούθως τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής εξειδίκευσαν το έργο που έχει μέχρι στιγμής υλοποιηθεί μέσα από την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων αλλά και των πόρων της Περιφέρειας, καθώς και τον στρατηγικό σχεδιασμό για το νέο ΕΣΠΑ.

Ειδικότερα ο Δ. Δρόσης, Προϊστάμενος ΕΥΔΕΠ, παρουσίασε αναλυτικά την πορεία υλοποίησης των έργων που εκτελούνται μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και προσδιόρισε τους στόχους και τις προκλήσεις για τη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027, δίνοντας έμφαση στις δράσεις που αφορούν τους Δήμους της ΠΕ Δυτικής Αττικής,  η Μ. Μίσκα  προϊσταμένη της Δ/νσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, ο Α. Καλογερόπουλος  Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας και η Μ. Καράλη, Διευθύντρια Τεχνικών Έργων Δυτικής Αττικής αναφέρθηκαν στην «Πορεία υλοποίησης έργων και υποδομών που εκτελούνται στην ΠΕ Δυτικής Αττικής, η κ. Ευαγ. Μικράκη, Διευθύντρια  Χωρικού Σχεδιασμού αναφέρθηκε στον πολεοδομικό σχεδιασμό στη Δυτική Αττική, η Αμυγδαλιά Δεληγιώργη,  Διευθύντρια Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας  παρουσίασε τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, ο Π. Καρυώτης  Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Μητροπολιτικών Υποδομών παρουσίασε τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει για την ενίσχυση της ασφάλειας στο Οδικό Δίκτυο, τον ηλεκτροφωτισμό και  την βιώσιμη κινητικότητα.   Τέλος ο  Ν.  Παπαγεωργίου, Πρόεδρος Δ.Σ. Αναπτυξιακού Οργανισμού Περιφέρειας Αττικής «Νέα Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» – Περιφερειακός Σύμβουλος αναφέρθηκε στη συμβολή του Αναπτυξιακού Οργανισμού και στην αναπτυξιακή στρατηγική της διοίκησης της Περιφέρειας.

 

Το επόμενο θεματικό workshops

 

Αύριο, Παρασκευή  Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022 ολοκληρώνεται ο κύκλος των  workshops στο Δημαρχείο Αμαρουσίου για την Π. Ε Βόρειου Τομέα Αθηνών

 

Δείτε σχετικό βίντεο στο παρακάτω link :

https://youtu.be/ygXMeF0I7qE