Ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στη Κύπρο, είχε νωρίτερα σήμερα, συνάντηση με τον Κύπριο πρόεδρο Αναστασιάδη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας και ιδιαιτέρως η τάση αναθεωρητισμού της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής στη Κύπρο και στο Αιγαίο.

Ο υπουργός Εξωτερικών, αυτή τη στιγμή συναντάται με τον Κύπριο ομόλογο του Ιωάννη Κασουλίδη και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τους κυρίους Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Νίκο Χριστοδουλίδη, οι οποίοι είναι υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές του 2023.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών εντάσσονται στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας και συντονισμού των δύο χωρών, ενώ αναμένεται να εστιάσουν στις εξελίξεις στο Κυπριακό,  εν όψει και της επικείμενης νέας Απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την ανανέωση της εντολής της UNFICYP, στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, σε ζητήματα ΕΕ και στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, ματαιώθηκε λόγω των προβλημάτων υγείας του Μακαριοτάτου και της μετάβασης του στο Ισραήλ για θεραπεία.