Με την παρουσία του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, του προέδρου του ΑΣΕΠ, Αθανάσιου Παπαϊωάννου και του διοικητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), υποστράτηγου Σταύρου Παπασταθόπουλου, πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών και σπουδαστριών της ΚΖ’ Εκπαιδευτικής Σειράς της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) «Δημήτριος Τζανάκης».

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε, ο κ. Βορίδης, εξήρε την αφοσίωση, το πάθος και τον ενθουσιασμό που διακρίνει τα νέα αυτά ανώτερα και ανώτατα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και επισήμανε την υποχρέωσή τους να εργαστούν σκληρά προκειμένου να αντιπαρέλθουν αντιλήψεις και νοοτροπίες, οι οποίες δημιούργησαν σημαντικές παθογένειες στο περιβάλλον της Δημόσιας Διοίκησης.

Παράλληλα, δήλωσε πεπεισμένος ότι οι νέοι δημόσιοι λειτουργοί θα σταθούν αντάξιοι των προσδοκιών που έχουν δημιουργήσει τα απαιτητικά κριτήρια φοίτησης στην ΕΣΔΔΑ και θα μεταλαμπαδεύσουν αυτή τους τη γνώση στο ελληνικό Δημόσιο, προκειμένου να συμβάλλουν στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού και αναμόρφωσης που επιτελείται.

Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, δρ Αθανάσιος Παπαϊωάννου, χαιρετίζοντας τους νέους αποφοίτους, επεσήμανε πως θα πρέπει να επιδιώξουν ένα σύστημα ουσιαστικής και όχι τυπικής αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και μία διαδικασία επιλογής διευθυντικών στελεχών με βάση την πραγματική τους αξία και όχι τα τυπικά τους προσόντα. Επίσης, τόνισε την ανάγκη να λαμβάνουν αποφάσεις κατά το μέτρο των αρμοδιοτήτων τους και να μην παραπέμπουν τα πάντα στην πολιτική ηγεσία των υπουργείων τους, ενώ επεσήμανε ότι η εκπαίδευση δεν τελειώνει τώρα, αλλά συνεχίζεται καθημερινά στη συνεργασία με τους προϊσταμένους, τους υφισταμένους και τους ομοιόβαθμους συναδέλφους τους.

Η πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), δρ Παρασκευή Δραμαλιώτη, υπογράμμισε την άμεση και άρτια προσαρμογή του ΕΚΔΔΑ στις απαιτήσεις της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για την 27η εκπαιδευτική σειρά λόγω της πανδημίας. Έκανε ξεχωριστή αναφορά στην επιτυχημένη ομαδική προσπάθεια των στελεχών του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης (ΙΝΕΠ) και της ΕΣΔΔΑ για τον σχεδιασμό της απαιτητικής διαγωνιστικής διαδικασίας προκειμένου, όσοι στελεχώσουν τον νέο Επιτελικό Κλάδο, να ενταχθούν στο σχετικό επιμορφωτικό πρόγραμμα και σημείωσε ότι πολύ σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί και το αντίστοιχο εκπαιδευτικό υλικό.