Ηλιοφάνεια με ζέστη, ενισχυμένους βόρειους ανέμους, που αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς και τοπικές βροχές, αναμένεται αυτό το Σαββατοκύριακο στη χώρα μας.

Ειδικότερα, αύριο Σάββατο 30 Ιουλίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της Μακεδονίας, πιθανώς, μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 39 και πιθανώς τοπικά στα δυτικά τους 40 βαθμούς Κελσίου. Στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς, ενώ στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ, που απο το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενίσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 και το μεσημέρι – απόγευμα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 31 Ιουλίου

Την Κυριακή στα βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις που από τις προμεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και στη Μακεδονία και τη Θράκη θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια ηπειρωτικά προβλέπεται να φτάσει τους 37 με 38 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου. Στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.