Την όγδοη εφετινή νίκη του και συνολικά 28η στην καριέρα του στη Φόρμουλα Ένα πανηγύρισε σήμερα ο Μαξ Φερστάπεν στο ουγγρικό γκραν πρι. Μολονότι εκκίνησε από την δέκατη θέση, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull είδε πρώτος την καρό σημαία και αύξησε το προβάδισμά του έναντι του Σαρλ Λεκλέρκ στη βαθμολογία των κατασκευαστών (258 βαθμοί έναντι 178). Ο Ολλανδός «πιλότος» άφησε στη δεύτερη θέση τον Λιούις Χάμιλτον με Mercedes, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Τζορτζ Ράσελ με το δεύτερο «ασημένιο βέλος», ο οποίος είχε εκκινήσει από την “pole position”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ με Ferrari ήταν τέταρτος, ο Σέρχιο Πέρες με τη δεύτερη Red Bull τερμάτισε πέμπτος και ο Λεκλέρκ με το δεύτερο μονοθέσιο των «κόκκινων» έκτος, με αποτέλεσμα η αυστριακή ομάδα να «ανοίξει» κι άλλο το προβάδισμά της έναντι της «σκουντερία» στους κατασκευαστές (431 βαθμοί έναντι 334).

Ακολουθεί πλέον η καλοκαιρινή διακοπή της Φόρμουλα Ένα, ενώ η… δράση ξαναρχίζει στις 28 Αυγούστου με το γκραν πρι του Βελγίου.