Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα 1/8/2022 από την Περιφέρεια Αττικής οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του οδοστρώματος της Λεωφ. Σχιστού – Σκαραμαγκά, του ρεύματος κυκλοφορίας από Κερατσίνι προς Ν.Ε.Ο.Α.Κ. και συγκεκριμένα σε τμήμα μετά τον ισόπεδο κόμβο του Βιομηχανικού Πάρκου Σχιστού (ΒΙ.Π.Α.Σ.), στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση κατεστραμμένων και επέκταση στηθαίων ασφαλείας σε δίκτυα Περιφέρειας Αττικής», αρμοδιότητας της Δ.ΔΙ.Μ.Υ. με προϋπολογισμό 4.000.000,00 ευρώ.

Όλες οι ασφαλτικές εργασίες έχουν προγραμματισθεί έτσι ώστε να υλοποιηθούν το συντομότερο δυνατό και υπολογίζεται να έχουν ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή 5/8/2022. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνονται κατά τις πρωινές ώρες. Η Περιφέρεια Αττικής καλεί τους πολίτες να επιδείξουν την απαραίτητη κατανόηση και υπομονή σε πιθανές καθυστερήσεις, να συμμορφώνονται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Τροχαίας και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών.

Αναφερόμενος σχετικά ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει: «Για εμάς πρώτα και πάνω απ΄όλα είναι η ασφάλεια και η προστασία της ζωής των συμπολιτών μας. Μέρα με τη μέρα αλλάζουμε την Αττική μας και κερδίζουμε βήμα-βήμα την μάχη με τη μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων. Κάθε οδική παρέμβαση με γνώμονα την βελτίωση και αναβάθμιση του οδικού δικτύου ευθύνης μας είναι μια ακόμη ασπίδα προστασίας για την ζωή πεζών και οδηγών. Οι πολίτες μας πρέπει να δείξουν την απαραίτητη κατανόηση για τις πρόσκαιρες καθυστερήσεις στις μετακινήσεις τους και να αναλογιστούν το καλό αποτέλεσμα προς όφελος όλων μας».
Υπενθυμίζεται πως η Περιφέρεια έχει ήδη εκκινήσει εκτεταμένες παρεμβάσεις για τη συνολική αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας της Αττικής με προϋπολογισμό εκτελούμενων έργων ύψους 74 εκ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις και συντηρήσεις οδών, τοποθέτηση νέων φωτεινών σηματοδοτών με κάμερες ασφαλείας για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, εγκατάσταση νέων φωτιστικών σωμάτων led, δημιουργία νέων ασφαλών διαβάσεων πεζών, αναβάθμιση των πράσινων νησίδων κατά μήκος των οδικών αξόνων, αντικατάσταση στηθαίων, εφαρμογή νέων τεχνικών για την μείωση των τροχαίων, εργασίες διαγράμμισης.