Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι η Ρωσία θεωρεί «μεγάλο λάθος» την απόφαση των Σκοπίων να δωρίσουν άρματα μάχης T-72 στην Ουκρανία.

«Αν και είναι ξεπερασμένος εξοπλισμός, γεγονός παραμένει ότι τα Σκόπια είναι πιστός σύμμαχος του ΝΑΤΟ και εμπλέκονται στην παράδοση όπλων στην Ουκρανία, συμβάλλοντας έτσι στη συνέχιση της εγκληματικής δραστηριότητας του καθεστώτος στο Κίεβο κατά του άμαχου πληθυσμού στο Ντονμπάς», τόνισε, επιπλέον η Ζαχάροβα.

Το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο ‘Αμυνας των Σκοπίων, αντιδρώντας στις δηλώσεις αυτές της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου επισήμαναν, ότι τα Σκόπια είναι ένα κυρίαρχο κράτος που λαμβάνει αποφάσεις ανεξάρτητα, με γνώμονα τις αρχές του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, του Χάρτη του ΟΗΕ, τις αρχές και τις δεσμεύσεις του ΟΑΣΕ για την προστασία της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας και της παγκόσμιας σταθερότητας.

Τα Σκόπια, το νεότερο κράτος-μέλος του NATO, γνωστοποίησε την περασμένη εβδομάδα πως αποστέλλει άρματα μάχης Τ-72 στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, ενώ ετοιμάζονται να προχωρήσουν, σε εκσυγχρονισμό του υλικού των ενόπλων τους δυνάμεων.

Το υπουργείο ‘Αμυνας των Σκοπίων, δε διευκρίνισε τον αριθμό αυτών των αρμάτων μάχης που αποστέλλονται στην Ουκρανία. Πρόκειται για άρματα μάχης τα οποία τα Σκόπια είχαν προμηθευτεί το 2001 από την Ουκρανία.